У Дрогобичі оновили Великодній декор: міські писанки підфарбували та доповнять святковими курчатами

11:30 30 Березня 2023

18 писанок, якими щороку прикрашають центральну площу Дрогобича – реставрували. Писанки кілька років поспіль створюють святковий настрій на головній площі міста до Великодніх свят. Відтак, їх щиро облюбували мешканці, туристи та гості Дрогобича. Про це свідчать численні світлини біля великодніх яєць, які щороку облітають усі міста України.

Однак, щорічна експозиція писанок на центральній Площі Ринок позначилась на їхньому вигляді. Кожна з 18-ти писанок цьогоріч потребувала відновлення. З ініціативи відділу сім’ї та молоді, який свого часу і придбав цей великодній декор для міста та за підтримки Управління культури та розвитку туризму, до реставрації писанок залучиил митців-викладачів Дрогобицької дитячої художньої школи. Впродовж кількох днів майстри пензля працювали над відновленням естетики писанок та намагались відновити їхній початковий вигляд.

На усіх писанках оновили кольори, а на деяких і втрачені елементи.

Після так званих реставраційних робіт – писанки засяяли по новому і на цьогорічні Великодні свята будуть радувати дрогобичан та гостей міста.

Однак, окрім декору центральної площі міста святковими писанками до цьогорічних свят – з ініціативи керівниці відділу сім’ї та молоді Олександри Пашко, на Площі Ринок виставлять і розфарбованих курчат.

Так як символом Пасхальних свят у Європі є кролик, у нас – паска, писанки та курчата.Тож за сприяння депутата Дрогобицької міської ради та підприємця Юрія Чигрина, а також директора КП «Екран» Олександра Томашенка ми отримали заготовки святкових курчат та півників. Ці заготовки ми передамо навчальним закладам міста, для того щоб кожен із них розфарбував їх на свій смак та прикрасив до свят. Відтак – урочистих курчат ми також виставимо на газонах центральної Площі міста, щоб вони тішили око перехожих та додавали святкових барв Дрогобичу, – розповіла Олександра Пашко.

Митці зазначають, щоб дрогобицькі святкові писанки ще довго тішили містян та гостей Дрогобича, просять споглядати їхню красу з невеликої дистанції та пояснити дітям, що це не забавки, а святковий декор міста.

Перейти до вмісту