У Дрогобичі грамотами відзначили меценатів та підприємців за активну підтримку туризму в місті

10:47 29 Вересня 2021

27 вересня в Україні відзначили День туризму. Дрогобич за останні роки перетворився на туристичну Мекку регіону. У місті розроблено низку туристичних маршрутів та цікавих екскурсій, серед яких вечірня театралізована вистава. Також у Дрогобичі створено Вуличний Музей, який поповнив місто такими туристичними родзинками, як гасовий ліхтар, телефонна будка з діючим таксофоном, лого-лавки, мурали, туристичні вказівники та місця для вдалих туристичних селфі. Також розроблено логотип і брендинг Дрогобича. Магнітом міста є і ратуша, яка охоче приймає усіх бажаючих на свою вежу, із якої місто Котермака можна оглянути з висоти пташиного лету.

Перелік успішних туристичних родзинок Дрогобича можна продовжувати довго – усі вони це спільна робота керівника ТІЦу, а сьогодні керівника Управління розвитку культури та туризму Ігоря Чави та його команди. Не стоять осторонь позитивних змін у місті і місцеві підприємці, представники бізнесу та свідомі меценати – з їхньою допомогою у Дрогобичі виростають нові арт-обєкти та реалізовуються масштабні проекти.

Щоб відзначити усіх, хто підтримує туристичну галузь міста, 28 вересня у світлиці Народного дому за ініціативи Управління культури та розвитку туризму було вручено подяки усім, хто останні рік ревно сприяє розвитку туризму в місті. Подяки особисто вручив Ігор Чава.

Їх отримали: заклад «Craft Мarket» – за доповнення вуличного музею міста, кінотеатр «Злата» (керівник Володимир Ільчук) – за показ фільмів про Дрогобич, Creinplast – за допомогу в організації вечірки до Дня міста, Костянтин Чудін – за фестиваль «Шабелина», Іван Гуляк – за напівмарафон, Сергій Дмитрієв – за фільм про Дрогобич, Юрій Тудрій – за телефонну будку «Вуличного музею», Марта Андрусик – за розвиток бібліотек, де можна проводити різнотематичні міські і туристичні заходи і презентації.

Варто відзначити, що сьогодні досвід побудови туристичного бренду Дрогобича переймають інші міста – це засвідчує рівень туристичного потенціалу та правильного руху міста в цій сфері. А ще Дрогобич потрапив в ТОП-24 міст України, які цьогоріч ставлять в приклад за динамікою розвитку та туристичною привабливістю. У Львівській області до цього рейтингу увійшло лиш наше місто.

 

 

Перейти до вмісту