У Дрогобичі відзначили 7-му річницю Національної гвардії України

13:38 26 Березня 2021

У Дрогобицькій військовій частині відбулися урочистості з нагоди 7-ї річниці заснування Національної гвардії України. Саме тут базується підрозділ 2 Галицької бригади Національної гвардії України.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, захід відбувся на плацу.

З професійним святом привітати нацгвардійців завітали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, голова РДА Степан Кулиняк, голова райради Андрій Шевкенич, начальник поліції Іван Малиш, отець Михайло.

Вітаючи нацгвардійців, Тарас Кучма пригадав події в Україні після Майдану та епізоди формування Нацгвардії.

«Перші Нацгвардійці – добровольці з Майдану. Саме з них був сформований перший батальйон добровольців імені Генерала Кульчицького. Ми перші, хто вступили в бій з окупантом на східних теренах України. Пам’ятайте, що земля у Дебальцевому, Станиці Луганській, Пісках, Макіївці, Майорську просякнута кров’ю наших побратимів, які з честю захищали неньку Україну і поклали за неї життя. З честю і гордістю несіть стяг та звання «Гвардійці»! Зі святом вас!», – звернувся до військових Тарас Кучма.

Також нацгвардійців відзначили подяками та грамотами. Крім того, посадовці запевнили керівника підрозділу Андрія Кудлу у продовженні наданні допомоги та розвитку частини.

Перейти до вмісту