У Дрогобичі відбувся благодійний аукціон на підтримку Батальйону ТРО ім. Петра Сагайдачного

16:26 19 Серпня 2022

18 серпня у приміщені Дрогобицької центральної міської бібліотеки ім. В. Чорновола відбувся благодійний аукціон в межах проекту «Культурна оборона». Мета заходу – збір  коштів на підтримку Окремого Батальйону Територіальної Оборони імені Петра Сагайдачного.

Благодійний аукціон розпочав низку благочинних заходів, присвячених Дню Незалежності України. Усі  виручені кошти будуть скеровані на потреби ЗСУ.

Аукціон відбувався у два етапи — перший пройшов у онлайн-форматі, де вдалось розіграти 6 лотів. Відтак, захід розпочався з вручення лотів переможцям. На благочинному дійстві  також видавали сертифікати на право власності, які знаходяться у колекційних поштових конвертах, авторства львівського філателіста Андрія Пилюха.

Другий етап аукціону провели серед гостей, які завітали на захід.  Було  розіграли ще 7 лотів та один додатковий від місцевих підприємців.

Відтак, усі охочі як онлайн, так і офлайн мали змогу придбати мистецькі твори та вироби ручної роботи і тим самим підтримати українських захисників та захисниць. Зокрема, серед лотів були презентовані ляльки-мотанки Оксани Войтків, картини Володимира Місяця, Ярослава Данилів, Богдана Іванціва та Ігоря Фецяка. Ікона намальована на дерев’яній дошці XVII ст. церкви Святого Юри художника Лева Скопа, ікони вишиті бісером та декоровані кошики з продукцією ручної роботи від «Українських медоварів» та Дрогобицького добровільного товариства захисту дітей з інвалідністю «Надія».

Долучився до благочинності і міський голова Дрогобича Тарас Кучма, котрий придбав на аукціоні кілька мистецьких лотів.

Надзвичайно важлива місія зараз у кожного з нас — бути підтримкою для військових на всіх фронтах. Ми тримаємо оборону разом і кожен з нас є дотичним до перемоги, яка неодмінно настане. Сьогодні дуже важлива і неординарна подія, коли культура та твори мистецтва не лише своїм духом захищають наших воїнів, але й слугують додатковою матеріальною базою, щоб вони могли себе впевнено почувати на передовій. Адже, без роботи в тилу, не буде ні амуніції, ні зброї, — прокоментував міський голова Тарас Кучма.

Разом з іншими гостям до придбання лотів долучився й депутат Львівської обласної ради Сергій Оленич.

Дякую усім організаторам, які проводять такі заходи. Це дуже важливо, що у Дрогобичі відбуваються такі події, де кожен з нас допомагає внести свою лепту у спільну перемогу над ворогом, — звернувся до гостей Сергій Оленич.

Наприкінці заходу Заслужений прикарпатський ансамбиль пісні і танцю «Верховина» презентував сучасний акапельний етно-проект «Через поле широкеє», на який колектив знімає відеороботу, яку представлять до Дня Прапора та Дня Незалежності України. Виступ розпочали хвилиною скорботи за полеглими українцями, які віддали життя за рідні землі.

Із завершальним словом до глядачів звернулась керівниця відділу культури та мистецтв Управління культури та розвитку туризму Леся Татарська, яка подякувала усім за жертовність та спільно з директором Дрогобицької централізованої бібліотечної системи Мартою Андрусик та керівником ансамблю пісні та танцю «Верховина»  Сергієм Дмитрієвим передали кошти, виручені з онлайн-аукціону військовослужбовцю та волонтеру Володимиру Бараняку.

Хочу висловити подяку усім, хто тут зібрався. Всі наші зусилля, дії та помисли мають бути лише для одного — для перемоги. Ми народ, який стояв, стоїть і який вистоїть. Ми — народ-переможець, — подякував гостям Володимир Бараняк.

Додамо, благочинний аукціон «Культурна оборона» відбувся під патронатом міського голови Дрогобича Тараса Кучми, за підтримки Управління культури та розвитку туризму ДМР, Дрогобицької міської центральної бібліотеки ім. В. Чорновола та Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю «Верховина». Провів захід –  Володимир Думич.

Про повну зібрану суму та передачу коштів із аукціону додатково буде прозвітовано на сторінці Управління культури у соціальних мережах.

Перейти до вмісту