У Дрогобичі вандали пошкодили QR-код мистецького проекту «Голі вікна»

17:14 22 Вересня 2022

Цієї осені у місті провели презентацію та відкриття вуличної галереї мистецького проекту «Голі вікна». Локацію для розміщення полотен обрали на розі двох вулиць – Шевченка,18 та Заньковецької. Цього разу заповнив простір «пустих вікон» на міській споруді художник Мітя Фенечкін. Нове сучасне мистецтво презентувало Управління культури та розвитку туризму спільно із митцем Олександром Максимовим.

Зокрема, було представлено роботи відомих місцевих та українських митців, які рефлексують щодо важливих соціальних та політичних процесів у країні. Важливе місце в роботах відведено темі війни та нападу окупантів на наші землі.

Однак, насолоджуватись сповна вуличним мистецтвом дрогобичанам та гостям міста не довелося. Як повідомили в Управлінні культури та розвитку туризму – сьогодні, 22 вересня, в обідню пору, зловмисники пошкодили QR-код, за яким всі охочі могли б детальніше дізнатись про мистецький проєкт «Голі вікна».

В час війни такі дії розцінюються не лише як акт вандалізму, але й перепону дізнатись більше правди про війну, в тому числі із мистецької сторони, гостям та туристам міста.

Додамо, минулої зими місцеві пошкодили новорічні прикраси та фотозони в центрі міста, де мали змогу зробити світлини багато дітей та дорослих і тим самим створити святковий настрій.

Перейти до вмісту