У Дрогобицькій міській раді працюють над підвищенням показників прозорості та підзвітності

14:17 31 Травня 2023

Дрогобицька громада щорічно оцінюється організацією Transparent cities/Прозорі міста від Transparency International Ukraine.

Незважаючи на високі показники рівня прозорості, яке місто демонструвало кілька років поспіль, в минулому році орієнтири в роботі органу місцевого самоврядування змістили на інші життєво важливі сфери – підтримку воїнів, допомогу особам, постраждалим від війни, соціальним верствам населення, залучення та розподіл гуманітарної допомоги, налагодження логістики отримання допомоги від міжнародних партнерів, комунікацію з громадою, місцевим та релокованим бізнесом.

Відтак у 2022 році, обираючи між безпекою та прозорістю, Дрогобич обрав безпеку. У зв’язку з чим потрапив до списку непрозорих міст.

Однак напрямки, на які в Дрогобичі акцентували увагу впродовж року, були відзначені експертами програми. Зокрема – оприлюднення звітності щодо залучення та критеріїв розподілу гуманітарної допомоги у Дрогобичі – Transparency International Ukraine назвала найкращою практикою, яка може служити прикладом для звітності іншим містам.

Зараз у Дрогобицькій міській раді працюють над відновленням показників прозорості та підзвітності. Зокрема органом місцевого самоврядування, у співпраці з експертами програми, напрацьовано рекомендації щодо роботи структурних підрозділів, оприлюднення інформації, роботи каналів комунікації та сервісів електронної демократії.

Над цим працює робоча група з числа управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, з залученням відповідальних осіб від різних структурних підрозділів ради.

Станом на сьогоднішній день ведеться оновлення публічної інформації на офіційному порталі Дрогобицької міської ради, оновлено шаблони офіційних анонсів, які відтепер містять інформацію про час та місце проведення засідання, посилання на порядок денний, щоб всі бажаючі могли ознайомитись з переліком питань, які будуть розглянуті на засіданні та посилання на трансляцію заходу.

Впродовж останніх кількох місяців ведеться онлайн-трансляція сесій Дрогобицької міської ради та напрацьовується механізм проведення відеотрансляцій постійних комісій ради. Окрім цього робочою групою було проведено загальну аналітику всіх критеріїв оцінювання, щоб відновити звичну прозорість, яка в попередні роки перебувала на лідерських позиціях.

Перейти до вмісту