У Дрогобицькій громаді вшанували пам’ять Івана Франка

19:34 28 Травня 2021

У п’ятницю, 28 травня, виповнюється 105 років з дня смерті Івана Франка.

Напередодні у селі Нагуєвичі відбулося урочисте відкриття 2-го міжнародного з’їзду архівістів та хранителів музеїв. Від імені керівництва громади учасників дійства привітав заступник міського голови Андрій Ковч. Участь у заході також взяв й правнук Івана Яковича – Петро Галущак.

Також цього дня у Культурно-освітньому центрі імені Івана Франка відкрили одночасно дві мистецькі виставки. Митців відзначив нагородами міський голова Тарас Кучма.

Сьогодні, у день смерті Каменяра, о 10 годині відбулося панахида та віче біля пам’ятника Івану Франку у Дрогобичі. Участь у заході взяв секретар ради Орест Каракевич. Разом з начальницею організаційного відділу Іриною Кушнір та депутатом міськради Михайлом Задорожним, секретар ради поклав квіти до пам’ятника Каменяреві.

Опісля, у селі Нагуєвичі також відбулася панахида та покладання квітів до пам’ятника Івану Франку. Разом з чисельною делегацією квіти до пам’ятника поклали міський голова Тарас Кучма, народний депутат Орест Саламаха та керівник Міжнародного Фонду Івана Франка Ігор Курус.

«У ці дні ми вшановуємо пам’ять Каменяра. Це скорботні дні, але водночас ми бачимо, як дух величності Франка панує поміж нас. Завдяки креативним підходам до організації заходів, у ці дні ми бачимо як масово у Нагуєвичах зібралися поціновувачі Франка і за це подяка Богданові Лазораку. Вчора і сьогодні Дрогобич також став осередком вшанування Каменяра. За це дякую Ігорю Шимку. Також дякую духовенству, працівникам культури та освіти, громадськості за те, що так масово вшанували пам’ять Велета», – прокоментував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту