У Волі Якубовій вшанували 131-шу річницю з дня народження Андрія Мельника

11:36 13 Грудня 2021

В неділю, 12 грудня, у селі Воля Якубова відбулось вшанування 131-ї річниці з дня народження провідника ОУН, полковника Андрія Мельника. Щоб вшанувати пам’ять про видатного земляка, борця за свободу України, в його родинному селі зібралось чимало небайдужих мешканців Дрогобиччини.

В ході Віче, біля пам’ятника Андрієві Мельнику, гості спільно виконали гімн України та гімн Організації українських націоналістів «Зродились ми великої години…», сучасні воїни-атовці запалили лампадки, а представники місцевої та обласної влади спільно поклали до постаменту квіти, в знак пошанування неоціненного вкладу нашого земляка у процес становлення української держави.

«Цьогоріч ми проводимо Віче біля пам’ятника Андрієві Мельнику вже 32-ий раз. З тих пір, по двоє, по троє, по десятеро – щороку ми збирались тут, ще до встановлення пам’ятника. 15 років тому тут встановлено постамент і з того часу ми велично і урочисто, щораз більшою кількістю людей, вшановуємо пам’ять Андрія Мельника» – зазначила організаторка Віче, волонтерка Марія Головкевич.

Цьогоріч на Віче прибув заступник голови Львівської обласної ради Євген Гірник, керівництво району, представники Дрогобицької громади, історики ДДПУ ім. Івана Франка, члени сучасного проводу ОУН та небайдужі мешканці району.

Дрогобич на заході представляли секретар міської ради Орест Каракевич, радники міського голови Світлана Маменька, Андрій Янів, депутати Роман Шагала, Роман Курчик, Михайло Задорожний, Володимир Ханас, воїни-атовці а також представники структурних підрозділів міської ради.

«Андрій Мельник – це приклад незламності та боротьби за свободу нашої землі. Він боровся за нашу землю в свій час, ми продовжуємо цю боротьбу сьогодні. Важливо пам’ятати наших героїв, продовжувати розпочату ними боротьбу та не здаватись» – наголосив секретар Дрогобицької міської ради, воїн-атовець Орест Каракевич.

Перейти до вмісту