У будинку на вул. М. Грушевського, 4 у середу проводитиметься контрольне зняття показників, – КП “Дрогобичводоканал”

13:02 17 Червня 2022

У середу, 22 червня, 10:00 до 13:00 КП «Дрогобичводоканал» проводитиме зняття показників з лічильників води у всіх квартирах будинку за адресою м. Дрогобич, вул. Грушевського, 4. Просимо забезпечити доступ працівникам водоканалу до помешкань у вказаний час.

КП «Дрогобичводоканал» повідомляє, що відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» споживач щомісяця передає показання вузлів розподільного обліку (квартирного лічильника води) водоканалу у спосіб, передбачений договором (безпосередньо контролеру, через комірку споживача на сайті водоканалу або через Viber чи Telegram повідомлення).

Водоканал періодично, не менше одного разу на рік, проводить контрольне зняття показан з вузлів розподільного обліку в квартирі у присутності споживача або його представника.

Відповідно до ч. 4 ст. 13 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» у разі недопущення споживачем (його представником) представника водоканалу до відповідного вузла обліку для зняття показань або в разі ненадання у визначений договором строк споживачем виконавцю показань відповідного вузла обліку для цілей комерційного або розподільного обліку виконавцем комунальної послуги протягом трьох місяців приймається середньодобове споживання таким споживачем відповідної комунальної послуги за попередні 12 місяців.

У разі відсутності інформації про показання вузлів обліку та/або недопущення споживачем виконавця або іншої особи, що здійснює розподіл обсягів комунальної послуги до відповідного вузла обліку для зняття показань, після закінчення тримісячного строку з дня недопуску виконавець комунальної послуги зобов’язаний здійснювати розрахунки з такими споживачами як із споживачами, приміщення яких не оснащені вузлами розподільного обліку (за нормою споживання).

КП “Дрогобичводоканал”

Перейти до вмісту