Успіхи медичної галузі міста оцінили у столиці: керівнику відділу охорони здоров’я Дрогобича вручили подяку голови Верховної Ради України

15:46 15 Березня 2023

Медицина Дрогобича щорічно оновлюється та поповнюється новітнім обладнанням. У містах Дрогобичі та Стебнику активно впроваджують реформу галузі охорони здоров’я. На черзі – поділ медичних закладів на  надкластерні, кластерні та загальні.

У Дрогобицькій громаді функціонуватиме кластерна та загальна лікарні. За інформацією керівника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби –  Департаментом охорони здоров’я ЛОВА попередньо визначено кластерною лікарнею КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» та загальною лікарнею – КНП «Стебницька міська лікарня».

Кластерна лікарня надаватиме медичні послуги пацієнтам у разі найпоширеніших хворіб у середніх і тяжких випадках. Такі медустанови визначаються з розрахунку один на мінімум 150 тис. населення. Час доїзду до такої лікарні має становити близько години.

Загальна лікарня має надавати лише базові (найпростіші) медичні послуги, здійснювати стабілізацію пацієнта та його маршрутизацію до кластерних та надкластерних лікарень. Загальна лікарня розташовуватиметься з розрахунку один медичний заклад на 50–80 тис. населення та обслуговуватиме населення однієї або кількох громад.

Наразі інтенсивно тривають консультації на рівні області щодо таких медичних змін. Проте вже сьогодні можна констатувати, що прийняття таких рішень є наслідком системної роботи керівництва Дрогобицької громади, відділу охорони здоров’я та керівників медзакладів, яким свого часу вдалося провести перші етапи реформи, осучаснити інфраструктуру лікарень та розширити спектр медпослуг для пацієнтів.

Оновлення медичних закладів міста та територіальної громади тривають і сьогодні. Так, у КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» замінюють покрівлю над хірургічним корпусом медзакладу та облаштовують кабінет під сучасне МРТ. Під кінець минулого року у лікарні фінішували роботи із облаштування переходу між корпусами, а також медичну установу було поповнено сучасним обладнанням.

На шляху змін та осучаснень і КНП «Стебницька міська лікарня». Там нещодавно відкрили капітально відремонтоване хірургічне відділення з двома операційними – гінекологічною та загальною. Раніше – в лікарні осучаснили психо-неврологічне відділення. Наразі, тривають роботи із капітального ремонту реанімаційного відділення Стебницької лікарні та будують сучасний приймальний покій.

Змінюється і КНП «Дрогобицька міська поліклініка». Там нещодавно встановили сучасний рентген апарат, осучаснюють реєстратуру. Відтак, здійснюють благоустрій території та парковки в межах поліклінічного відділення.

Системні кроки змін та оновлень медичних закладів міста неодноразово були відзначені на різних рівнях. Так, Дрогобич здобув перемогу у Конкурсі кращих практик місцевого самоврядування. Зокрема, практика «Розвиток медицини – базис сталого розвитку нашої громади» була відзначена перемогою у тематиці «Реалізації проектів стратегічного розвитку».

До слова, галузь охорони здоров’я є пріоритетною у Стратегії розвитку громади.

У вівторок, 14 березня – під час сесії Львівської ОВА керівнику відділу охорони здоров’я Володимиру Чубі було вручено подяку голови Верховної Ради України за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, активну громадську діяльність, сумлінну працю і високий професіоналізм. Нагороду головному медику Дрогобича особисто вручила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Перейти до вмісту