Туристично-інформаційний центр Дрогобича ініціює сертифікацію місцевих гідів

10:16 9 Лютого 2022

КП «Туристично-інформаційний центр Дрогобича» ініціює сертифікацію гідів та працює над створенням їхнього реєстру. Про це повідомила новопризначена керівниця ТІЦу Ірина Марків.

Коли гості приїжджають у наше місто, дуже важливо, щоб вони могли отримати безліч гарних вражень. Більшість відвідувачів потребують екскурсоводів, щоб краще дізнатись про Дрогобич, його історичні місця і не тільки. Саме тому, ми вважали за необхідне зібрати інформацію про місцевих гідів та послуги, які вони можуть надати в одному реєстрі, а також пропонуємо, щоб наші гіди пройшли відповідну сертифікацію, – коментує Ірина Марків.

Проект із сертифікації гідів Туристично інформаційний центр міста реалізовує спільно із Туристичним центром Трускавця та Дрогобицьким педагогічним університетом імені І.Франка. Навчання мають проходити на базі альма-матері Дрогобича на ZOOM платформі. До курсів закликають зголошуватися гідів міста Котермака, Трускавця, Східниці, Борислава та інших міст.

Навчання включатиме в себе кілька лекцій, по завершенні яких учасники мають захистити мікро-проекти із історії міст-сусідів. Також в рамках навчання передбачені і виїзні лекції, – додає керівниця ТІЦу.

Уже відомо, що 19 гідів зголосилися на сертифікацію. Після проходження повноцінного курсу навчань, гіди отримають відповідні сертифікати. Вони засвідчуватимуть, що екскурсоводи працюють легально, а їхні послуги є компетентними.

Перейти до вмісту