Тримають руку на пульсі: як функціонують комунальні підприємства в умовах енергетичної кризи

17:05 8 Грудня 2022

Погіршення ситуації в енергетичній системі країни стало черговим викликом для комунальних підприємств громади.

Окрім переведення роботи підприємств в умовах зимового періоду, клопотів додало вимкнення електроенергії.

Сьогодні, 8 грудня, відбулася чергова робоча зустріч керівників комунальних підприємств, Департаменту міського господарства та профільного заступника міського голови Романа Москалика. Засідання відбулося під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа.

Найбільшою проблемою є забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури КП «Дрогобичводоканал» та КП «Дрогобичтеплоенерго». Систематичні вимкнення електроенергії призводять до перебоїв у роботі систем. Як наголосили керівники цих підприємств, наразі ситуація контрольована. Однак в умовах тотального відключення електроенергії можуть бути тривалі перебої у водо- та теплопостачанні.

Щодо забезпечення альтернативних джерел електроенергії, а саме закупівлі генераторів, така робота ведеться, однак в умовах тотального відключення електроенергії, досягнути повного ефекту не вдасться.

Також напрацьовують заходи з альтернативного водозабезпечення населення, а саме доставки питної води.

У підсумку, керівництво громади звертатиметься до військової адміністрації області щодо врахування обставин на об’єктах критичної інфраструктури водоканалу, аби енергетики наразі не проводили відключень. У протилежному випадку це призведе до розбалансування системи водопостачання.

Заслухали й керівників галузей освіти та культури щодо забезпечення теплом установ. Наразі проблем нема. Одні установи отримують тепло від централізованої системи, інші – обігріваються котлами, які працюють на газу або альтернативних джерелах енергії. Проводиться моніторинг температурного режиму. Є проблеми в установах на вулиці Самбірській. Там температурний режим на межі мінімум, тому відповідальних керівників зобов’язали врегулювати це питання.

Щодо проведення ремонтних робіт на об’єктах інфраструктури чи забезпечення благоустрою, то їх повинні завершити до настання морозів.

Перейти до вмісту