Трагедія у будинку №101/1 на вулиці М. Грушевського: Втрати за житло відшкодовано, підприємцям подяка

14:51 3 Листопада 2020

З моменту трагедії у будинку №101/1 минуло більше року. Однак, у соціальних мережах громадяни досі цікавляться долею постраждалих.

Інформуємо, що завдяки спільним зусиллям влади всіх рівнів, станом на 28 серпня 2020 року, всім мешканцям будинку, які внаслідок обвалу втратили житло, придбано нові помешкання на загальну суму 40416000 гривень. Кошти для закупівлю житла залучено з Державного резервного фонду. Загальна площа закупленого житла складає 3319 кв м.

Мешканці мали змогу придбати житло більшої площі, ніж у них була у будь-якому куточку країни, з умовою доплати різниці вартості. 1411415,71 гривень становила доплата за надлишкові площі.

До моменту придбання нового житла, з міського бюджету Дрогобича виділено 1363000 гривень на покриття витрат на оренду тимчасового житла мешканцям аварійного будинку.

Також сім’ям загиблих та травмованих з обласного та міського бюджетів надано матеріальну допомогу в розмірі 1667000 гривень.

Більше 2 мільйонів гривень для постраждалих дрогобичан надали й меценати з усієї України.
Спільно з підприємцями, волонтерами та соціальними службами для постраждалих організовували гаряче харчування, надано продуктові набори, сім`ям з дітьми – набори шкільного приладдя. Також фахівці надавали усім сім`ям соціально-психологічну допомогу.

За інформацією відділу економіки ДМР, значну допомогу для постраждалих надали підприємці: Роман Муль, Роман Бейзик, Роман Мелимука, Андрій Мелимука, Євстахій Янів, Володимир Лучків, Роман Білоган.

Перейти до вмісту