Тарас Кучма онлайн привітав місто-побратим Гам’янг із відкриттям Міжнародного фестивалю здоров’я «Дикий женьшень EXPO-2021»

13:26 7 Жовтня 2021

З 10 вересня по 10 жовтня у південно-корейському місті-побратимі Гам’янг стартував Міжнародний фестиваль «Дикого женьшеню EXPO-2021». В рамках фестивалю відбулася презентація Днів України із висвітленням української культури та традицій.

Через карантинні обмеження дрогобицька делегація, цьогоріч, на жаль, не змогла відвідати Корею. Однак керманич міста Тарас Кучма через відео-зв’язок привітав місто-побратим Гам’янг із відкриттям масштабного фестивалю, на який запрошено представників із понад 20 країн світу. Цілющий женьшень – зелений символ Кореї, на честь якого і названо Міжнародний фестиваль здоров’я.

Спільно із Почесним консулом Республіки Корея в місті Львів Владиславом Ртіщевим Тарас Кучма через Zoom-конференцію поспілкувалися з губернатором округу Гам’янг Сео Чун Су, працівниками органів місцевого самоврядування та жителями Гам’янгу.

Посадовці онлайн мали змогу долучитися до відкриття вітального концерту Міжнародного фестивалю здоров’я, на якому підняли прапор та звучав гімн Кореї і України. Відтак було представлено культурний перформанс, серед номерів якого були і танцювальні номери в українських народних костюмах та звучала українська пісня.

Коли слово взяв губернатор Гам’янгу Сео Чун Су то найперше щиро подякував Тарасу Кучмі та Владиславу Ртіщевому, що вони онлайн долучилися до важливого для них заходу.

Ще після візиту до Дрогобича я зрозумів, що співпраці між нашими містами бути, адже ви дуже відкриті, розвиваєте своє місто та маєте намір втілювати наші спільні напрацювання. Загалом в наших містах дуже багато спільного. До речі, в Україні живе близько 30 000 корейців, тож сподіваюсь, вони зіграють важливу роль у двосторонній співпраці. Щиро вірю, що всі проблеми із ковідом у найближчий час будуть позаду і ми зможемо продовжити розпочате та зустрітися. З нетерпінням цього чекаю. Вітаю вас на Дні України на Міжнародному фестивалі здоров’я! Зичу вам і вашій громаді здоров’я та успіху!, – побажав губернатор округу Гамянг Сео Чун Су.

Як наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма – договір про співпрацю між південнокорейським округом Гамянг та містом Котермака було підписано 16 липня 2019 року під час візиту корейської делегації на чолі з губернатором Сео Чун Су та Почесним консулом Владиславом Ртіщевим. Від того часу Дрогобич підтримує тісні контакти із містом-побратимом, відтак минулого року відбулась поїздка делегації з міста Дрогобич до округу Гам’янг, де детальніше обговорили подальші кроки співпраці.

Ми дуже раді, що більше ніж 2 роки тому у нас з’явилось місто-побратим Гам’янг, адже з губернатором ми стали як брати. Наші країни розташовані далеко, але стосунки між містами теплі та дружні. Дрогобич завжди відчуває вашу підтримку. Ми б дуже хотіли зараз бути з вами та розділяти таке чудове свято, але ситуація у світі нестабільна. Сподіваюсь, що ми скоро зустрінемось. Щиро дякуємо за день України, який ви організували, нам надзвичайно приємно. Вітаємо вас з відкриттям EXPO-2021, успіху вам, міцного здоров’я, довголіття вашим мешканцям та розвитку громаді!, – передав відеопривітання від Дрогобицької громади губернатору Гамянгу Тарас Кучма.

Слова вітань Гам’янгу виголосив і консул Республіки Корея в місті Львів Владислав Ртіщевий.

Радий, хоч і онлайн, усіх бачити! Бажаю нам усім, щоб наступна зустріч відбулась незабаром, але вже не онлайн, а офлайн. Принагідно вітаю вас з святом, яке відбулось 3 жовтня, а саме з Днем заснування Південної Кореї! Нехай ваша держава процвітає та розвивається. Вдячний вам за організацію Дня України на такому високому рівні. Нам надзвичайно приємно відчути цю атмосферу свята, яку ви зуміли передати навіть через екрани комп’ютерів. Вітаю із відкриттям фестивалю EXPO-2021!, – зазначив Владислав Ртіщевий.

Додамо, відео-конференції міст-побратимів Дрогобича та Гам’янга відбуваються періодично, адже ситуація у світі вплинула на далекі подорожі. Під час важливих подій міста-побратими обмінюються не лише вітаннями, але й підтримують один одного. Так у травні 2021 року було отримано допомогу від Кореї у вигляді 20 000 масок. На доручення міського голови Тараса Кучми, маски передали для працівників лікарень, старост, працівників закладів освіти, працівників правоохоронних структур, військових частин, ЦНАПу та виконавчого комітету ДМР. Такий доброчинний жест корейські партнери проявили з метою протидії поширенню коронавірусу.

 

 

Перейти до вмісту