Тарас Кучма закликав голів ОСББ та керівництво ЖЕО інформувати мешканців щодо дій у випадку виникнення НС

12:14 8 Лютого 2022

Під час понеділкової оперативної наради міський голова Дрогобицької громади Тарас Кучма закликав керівництво ЖЕО та голів ОСББ міста – провести інформування мешканців багатоквартирних житлових будинків щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Кожен мешканець має бути поінформований, що і як потрібно робити у разі виникнення надзвичайної ситуації, де знаходяться найближчі захисні споруди та де можна заховатись. Всі дії мають бути скоординовані і люди повинні максимально володіти інформацією, щоб не було дезінформації та паніки, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Обов’язок проконтролювати виконання доручення Тарас Кучма поклав на радників – Павла Цвігуна та Світлану Маменьку.

Роз’яснювальну роботу серед населення проводять й фахівці відділу з питань НС та ЦЗН Дрогобциької міської ради.

На території Дрогобицької громади знаходиться 19 захисних споруд, які можуть бути використані для укриття населення у разі виникнення надзвичайної ситуації. Вони передбачені для укриття працюючого населення. Що стосується населення, яке на час виникнення НС перебуває вдома – для укриття передбачено використання підвальних приміщень, – зазначає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ігор Юзьв’як.

Голови ОСББ та керівник ЖЕО, яке обслуговує ряд багатоповерхівок міста, повинні взяти на себе координаційну роботу в своїх будинках. Щоб кожен мешканець володів необхідною інформацією. Підвальні приміщення мають бути сухими, обладнаними світлом та питною водою та не захаращеними зайвими предметами.

Головне у випадку виникнення надзвичайної ситуації – не панікувати. З собою потрібно брати лише найнеобхідніші речі, за можливості допомогти сусідам старшого віку та слідувати загальним правилам та рекомендаціям.

Наразі при Дрогобицькій міській раді створена спеціальна комісія, яка обстежує стан захисних споруд громади.

Перейти до вмісту