Тарас Кучма доручив економістам провести аналіз тарифів на пасажирські перевезення у громаді

14:05 18 Липня 2022

У Дрогобичі ціна на проїзд у громадському транспорті становить 15 гривень. Таку вартість виконавчий комітет затвердив після стрімкого зростання цін на пальне та комплектуючі запчастини для автотранспорту. До того у червні 2021 року тариф затвердили у розмірі 7 гривень, а у 2018 році – 5 гривень.

Після крайнього затвердження тарифу на проїзд, посилили й контроль за якістю з обслуговування пасажирів. Так на маршруті №2 почали курсувати комфортабельні автобуси.

Оперативно реагують й на звернення громадян. До слова від моменту запровадження нового тарифу до міської ради надійшло лише 5 звернень від громадян щодо обслуговування на території Дрогобича.

Як зазначають в управлінні інвестицій та економічного розвитку, всі звернення були терміново розглянуті, заявникам надано роз’яснення щодо вжитих заходів. Більшість звернень громадян надходить від мешканців Стебника.

З цього приводу міський голова Тарас Кучма під час щотижневої наради порушив питання врегулювання тарифів на проїзд у громадському транспорті, який курсує між Дрогобичем та Стебником, Дрогобичем і селами ОТГ.

Вартість проїзду у громадському транспорті між Дрогобичем і Стебником становить 25 гривень, коли проїзд по Дрогобичу з одного кінця в інший кінець міста становить 15 гривень. З Дрогобича до села Залужани вартість проїзду становить 19 гривень і протяжність маршруту аналогічна. З огляду на ці розбіжності у протяжності маршрутів та вартості проїзду, Тарас Кучма доручив фахівцям управління інвестицій та економічного розвитку провести аналіз формування тарифу на проїзд у громадському транспорті та подати пропозиції щодо врегулювання питання.

В основі будь-якого тарифу мають біти чіткі економічні розрахунки. Коли мешканці громади вказують на різні ціни, а протяжність маршруту приблизно однакова, виникає чимало запитань. Ми навели лад на території Дрогобича, час звернути увагу на роботу громадського транспорту у громаді. Мешканці громади, які проживають у Стебнику чи у селах, мають мати однакові умови щодо доступності та платоспроможності за користування послугами громадського транспорту. Особливо це стосується пенсіонерів, які через мінімальні пенсії сьогодні вимушені обмежувати свої потреби. Наше завдання – вирішити цю проблему і зробити це якомога швидше, – прокоментував ситуацію Тарас Кучма.

До слова, на території Дрогобича функціонує «Картка Дрогобичанина», яка дає знижку на проїзд у громадському транспорті. Виготовити її можливо у відділеннях Ощадбанку.

Перейти до вмісту