Танцювальне життя: колектив «Верховинка» відсвяткував свій 20-літній ювілей

10:25 29 Червня 2021

Ансамбль народного танцю «Верховинка», який вже два десятиліття тішить дрогобичан своєю творчістю та прославляє місто не лише на теренах України, але й за кордоном, відсвяткував 20-ліття дводенним звітним концертом.

Зал Дрогобицького народного дому два дні поспіль був вщерть заповнений глядачами. Сюди прийшли не лише батьки юних танцюристів, але й чимало поціновувачів творчості цього колективу. Адже за 20 років своєї діяльності, «Верховинка» стала улюбленим колективом, а для самих вихованців – другим домом.

Тому на ювілей з’їхались ледь не всі випускники ансамблю, а деякі з них навіть знову вийшли на сцену з танцювальними номерами.

«Найперший мій випуск складався з восьми дівчат і одного хлопця. Потім кількість вихованців потрохи збільшувалась, зростала кількість хлопців в колективі. Зараз ми маємо вже сорок хлопців і сорок дівчат в старшій групі» – розповідає керівниця ансамблю Богдана Кос.

Сьогодні танцювальний ансамбль «Верховинка» доріс до вражаючих масштабів. Колектив регулярно гастролює різними містами України, відвідує закордонні фестивалі та конкурси, демонструючи красу українського танцю та щороку поповнюючи скарбничку своїх нагород.
З ювілеєм «Верховинку» вітало багато гостей та міський голова Дрогобицької громади Тарас Кучма.

«Історія пишеться сьогодні і вона пишеться на майбутнє. Я пригадую, коли нашу «Верховинку» вперше запросили виступити в місті-побратимі Новій Каховці. Спочатку їх поставили на ранок. Але після того фурору, який викликав виступ наших дітей, їх повторно включили у вечірню програму. Тому бажаю «Верховинці» надалі нести свою творчість в народ, розвиватись, виховувати все більше дітей в національному дусі та надихати своєю творчістю все більші зали глядачів», – побажав колективу Тарас Кучма.

Перейти до вмісту