Сіль зі смаком перемоги: Дрогобицьку солеварню відвідав Євген Клопотенко

13:12 11 Січня 2023

Вчора на Дрогобицькому солевиварювальному заводі побував зірковий гість, – відомий кулінарний експерт, шеф-повар, учасник шоу «Майстер-шеф» та засновник нового шкільного меню Євген Клопотенко.

Євгена Клопотенка без перебільшення можна назвати амбасадором Дрогобича, адже він неодноразово підтримував місто, долучався до втілення туристичних ініціатив та збереження Дрогобицької солеварні.

Вчора, 10 січня, кулінарний експерт вперше відвідав дрогобицьке солеварне підприємство та відзначив, що саме дрогобицьку сіль використовує у своїх закладах.

«Вже 2 роки я використовую їхню сіль у своїх закладах, але ось це вперше вдалося побувати на солеварні. Вона маленька, але надзвичайно важлива. Адже тільки тут, на жаль, зараз виробляється українська сіль. Як з усім іншим, іноземна сіль це добре, але українська — найкраща. Бо вона зі смаком України і зі смаком перемоги» – наголосив Євген Клопотенко.

Зірковий гість, який постійну купує та рекламує продукцію заводу, поспілкувався з керівництвом підприємства та працівниками, які працюють тут над видобутком солі більше трьох десятків років.

Окрім візиту до Дрогобицької солеварні, шеф-кухар мав нагоду ознайомитись з іншими принадами міста, відвідав Туристично-інформаційний центр Дрогобича та піднявся на вежу Ратуші.

«Ми раді вітати зіркових гостей в нашому місті. Адже вони своїми дописами і світлинами роблять додаткову рекламу нашому Дрогобичу у соціальних мережах» – відзначила керівниця ТІЦ Ірина Марків.

Дрогобицький солевиварювальний завод є найстарішим в Україні та одним з найстаріших у східній Європі постійнодіючим підприємством. Дрогобицька солеварня працює з 1250 року і попри те, що вона не один раз перебувала під загрозою знищення, закриття чи приватизації, – тут досі добувають сіль.

Головною родзинкою підприємства є те, що сіль тут досі добувають найстарішим способом. За Дрогобицькою сіллю колись прибували чумаки з різних куточків України. Сьогодні ж, окрім виробництва солі, Дрогобицька солеварня є важливим туристичним магнітом, який приваблює туристів не лише з України, але й з-за кордону.

Перейти до вмісту