Структурні підрозділи міської ради налагоджують комунікацію задля реалізації Стратегії та сталих принципів розвитку громади

15:29 6 Грудня 2021

Відбулась робоча нарада КУ «Інститут міста Дрогобича», Управління цифровізації, інформаційної політики та комунікації з Департаментом міського господарства, під головуванням заступника міського голови Романа Москалика. Мета зустрічі – налагодження комунікації в питаннях реалізації Стратегії та втілення проектів житлово-комунальної сфери громади.

Менеджери КУ «Інститут міста Дрогобича» розповіли присутнім про діючі сьогодні програми, які дають можливість місту залучати додаткові кошти з метою проведення заходів термомодернізації у будівлях комунальної сфери, реалізації проектів інфраструктури та благоустрою.

Мова йшла також про можливості для багатоквартирних будинків, які організувались в ОСББ. Однак багато мешканців досі не поспішають створювати ОСББ і відповідно позбавляють себе можливості брати участь у проектах та реалізовувати необхідні для будинку зміни шляхом співфінансування.

Серед важливих питань, які були порушені в ході наради – питання стратегічного розвитку житлово-комунальної сфери міста та громади, формування політики ефективного енергоменеджменту, стратегія розвитку системи роботи громадського транспорту, геопросторове планування озеленення міста та налагодження комунікації з активною громадою в сфері написання та реалізації різного роду проектів.

Як зазначив директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка, робота структурних підрозділів міської ради та її комунальних підприємств, повинна базуватися на Стратегії громади та сталих принципах. Такий підхід має бути й у проведенні конкурсів на фінансування різноманітних проектів, в тому числі й Громадського бюджету.

Такі наради планують робити регулярними, особливо у випадку затвердження нових обласних, державних чи міжнародних програм, які відкриватимуть можливості для реалізації важливих для міста та громади проектів.

Перейти до вмісту