Стихійне сміттєзвалище на Стрийській: які шляхи вирішення проблеми?

14:32 24 Березня 2023

На вулиці Стрийській, в районі житлових будинків №289, №297, №305 та багатоквартирного будинку №287 мешканці вже близько року систематично викидають відходи в непризначеному місці, що призводить до створення на території стихійного сміттєзвалища.

Працівники комунальних служб щоденно змушені прибирати цю територію, однак мешканці знов і знов складують сміття в непризначеному місці.

З метою уникнення порушень нашим відділом, спільно з КП «Муніципальна варта» неодноразово складали протоколи, згідно ст. 152 КУпАП, про притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які викидають сміття в непризначеному місці. Однак ситуація повторюється, – розповідає начальник відділу безпеки та контролю Департаменту міського господарства Василь Климків.

Паралельно комунальні служби неодноразово проводили роз’яснювальні роботи з мешканцями та працювали над виявленням порушників правил благоустрою.

ДКП «Комунальник» та КП «Служба муніципального управління» ще в минулому році намагалось встановити на території сміттєвий майданчик, аби мешканці могли викидати сміття в цивілізований спосіб. Однак жителі прилеглих будинків виступили категорично проти такого рішення. Натомість – продовжують складувати відходи прямо на вулиці.

Ми пропонували привезти баки та облаштувати там сміттєвий майданчик. Пропонували декілька варіантів його розміщення. Однак мешканці виступали категорично проти. Як наслідок така поведінка вже тривалий час створює незручності всім, – наголошує директор КП «Служба муніципального управління» Володимир Суда.

Очевидно, що вирішити проблему в цивілізований спосіб можна лише встановивши на одній з наближених локацій сміттєвий майданчик. Та поки жителі мікрорайону не зрозуміють цього, проблема триватиме.

Наразі ж, через спротив мешканців, на території щоденно накопичується стихійне сміттєзвалище. Комунальні служби, по мірі накопичення сміття, – прибирають територію та вивозять звідти побутові відходи.

Як наголошують у Департаменті міського господарства, з приватного сектору вивезення ТПВ проводиться щотижня по четвергах.

Перейти до вмісту