Співачка Jerry Heil, мер Києва Віталій Кличко та почесні гості вітатимуть дрогобичан із головної сцени міста з уродинами Дрогобича

16:59 13 Вересня 2021

930 річницю Дня свого народження Дрогобич цьогоріч відзначатиме впродовж 3 днів. Стартують святкування 19 вересня – цього дня заплановані численні екскурсії містом та відділами музеїв, квест з книгами, виставки живопису, спортивні дійства та «Патріот-шоу», на якому відзначать нагородами кращих дрогобичан, які своєю працею та творчістю прославляють рідне місто. Захід запланований на 16.00 у Народному домі імені І.Франка, 19 вересня.

20 вересня на дрогобичан та гостей міста чекає святковий концерт за участі мистецьких колективів Народного дому на площі Замкова гора, виступ викладачів та учнів Дрогобицької дитячої музичної школи №1, конкурс «Красуня Дрогобича 2021», онлайн фотовікторина, інтелектуальний квест «Наш край благословенний Богом» тощо. Впродовж усіх днів функціонувавтиме і святковий ярмарок, а також презентація старостинських округів територіальної громади та навчальних закладів міста. Уточнену програму усіх святкових заходів обговорили на черговому засіданні організаційного комітету, що пройшов 13 вересня.

Насиченим на дійства буде 21 вересня – безпосередній день уродин Дрогобича та величне релігійне свято Різдво Пресвятої Богородиці. У численних храмах міста зранку пройдуть урочисті літургії, відтак триватимуть екскурсії у різноманітні відділи музеїв міста. Також буде розгорнуто виставку-презентацію «Тобі, рідне місто», пройде турнір з боксу та настільного тенісу на вулиці Шолом-Алейхема, в обідню пору на Площі Ринок стартує свято близнюків, відтак майстер-клас із виготовлення соляних мамонтів, презентація ікони «Богородиця-Одигітрія з похвалою». На 17 годину запланована хода славетних дрогобичан центральними вулицями міста, хода стартує із вулиці М.Грушевського від торгового центру «Шах» у сторону площі Ринок.

Відтак із головної сцени міста буде озвучено усі колективи, які братимуть участь в урочистій ході. О 19.00 – стартує святковий концерт. Хедлайреном концерту буде українська співачка та авторка пісень Jerry Heil. Також на Дні міста виступатимуть рок-гурт “Фюжин” та легендарна “Ватра”. Ведучі дійства Андрій Альберда та Уляна Воят.

Як підкреслив керманич громади Тарас Кучма, на День міста запланований приїзд у Дрогобич почесних гостей. Серед запрошених – народний депутат Орест Саламаха, голова ЛОДА Максим Козицький, голова ЛОР Ірина Гримак, мер Києва Віталій Кличко та інші. Крім цього дрогобичан вітатимуть численні делегації із міст-побратимів – Битома, Латвії, Нової Каховки, Лєгніци тощо.

 

 

Перейти до вмісту