Спеціальна комісія напрацювала алгоритм дій з ліквідації наслідків пожежі у будинку на вул. Трускавецькій

12:20 8 Січня 2020

7 січня о 03:41 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу будинку №38 на вул. Трускавецькій. Пожежа виникла в квартирі в мансардному приміщенні триповерхового житлового будинку. До місця події негайно виїхали рятувальники 5-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Дрогобич а також вогнеборці із Трускавця та Стебника.

На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику, виявилось що через запізніле повідомлення, пожежа швидко поширилась горючими конструкціями даху та набула вже значних масштабів.
Вогнеборці врятували із задимлених приміщень 1 особу, та вивели на свіже повітря 19 осіб. О 05:01 вогнеборці локалізували пожежу. О 05:39 повністю ліквідували в складі 4-х ланок газодимозахисної служби.
Внаслідок пожежі вогнем знищено дах та речі домашнього вжитку на площі 100 кв. м., пошкоджено дах на площі 100 кв. м.

До ліквідації пожежі залучили 26 осіб особового складу та 6 одиниць спецтехніки.

Про це інформують у головному управління ДСНС України у Львівській області.

У середу, 8 січня, о 8:00 у Дрогобицькій міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Тараса Кучми. Участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та державних установ міста.

У ході наради учасники напрацювали алгоритм дій щодо відновлення даху будівлі, електрживлення та газопостачання.

Управлінню праці та соціального захисту населення доручено забезпечити допомогу жильцям будинку, особливо сім’ї, де проживала особа з інвалідністю. У готелі КП «Дрогобицький ринок» надано місця для тимчасового відселення мешканців будинку, куди тимчасово поселили дві сім’ї.

Оскільки причини пожежі встановлюють, всі структурні підрозділи координуватимуть дії з правоохоронцями.

«Це екстрена ситуація, яка вимагає оперативних дій. На жаль, ми вже маємо досвід роботи у складніших ситуаціях. Тому вимагаю від вас згуртованості та оперативності. Особливо це стосується забезпечення гідних умов тимчасового перебування сімей, яких відселили. А також, оперативно провести аварійно-відновлювальні роботи з капітального ремонту дахового покриття», — звернувся до учасників засідання Тарас Кучма.

У після обідню пору у міській раді Тарас Кучма проведе зустріч з мешканцями будинку, де сталася пожежа.

Перейти до вмісту