Система паркування у Дрогобичі запрацює: Цього тижня розпочинають облаштування

15:05 3 Лютого 2020

У центральній частині Дрогобича впроваджують систему паркування. Всі дозвільні документи вже погоджено з правоохоронними органами.

Про це у понеділок, 3 лютого, у ході щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомив керівник Департаменту міського господарства ДМР Роман Москалик.

Система паркування, яку облаштовують в межах Плану організації сталої мобільності у центральній частині Дрогобича, передбачає платний заїзд та паркування у центральній частині міста. Кошти виручені від паркування надходитимуть до місцевого бюджету.

Як повідомляють у ДМГ, на вулиці Івана Франка, де вона сполучається з вулицею Миколи Лисенка, на проїзній частині облаштують елемент системи паркування — пост оператора парковки. Через пост оператора парковки відбуватиметься виїзд автомобілів з зони паркування у центральній частині міста. Заїзд у зону паркування відбуватиметься через спеціально облаштовані пункти пропуску на перехресті вулиць Тараса Шевченка та Нижанківського і на перехресті вулиць Івана Мазепи та Театральної. На пунктах в’їзду облаштують термінали в’їзду, шлагбауми та камери відеонагляду, які фіксуватимуть номери автомобілів. Рух автомобілів відбуватиметься в односторонньому напрямку.

Також Роман Москалик наголосив, що паралельно розробляють тарифи на оплату послуг з паркування, з урахуванням осіб пільгових категорій та мешканців і власників приміщень в межах визначених вулиць.

Перейти до вмісту