Серед безробітних 75% становили жінки

13:59 26 Січня 2023
Станом на 01.01.2023 року за посередництва Львівська обласна служба зайнятості роботу шукали 5,1 тис. безробітних, із котрих 75% становили жінки👩👱‍♀️, 40% – мешканці сільської місцевості🏡🏡.
За професійними групами серед клієнтів служби зайнятості найбільшу частку склали колишні працівники сфери торгівлі та послуг👨‍🏭👩‍🏭 (18%), а також керівники та менеджери👨‍💼👩‍💼 (14%). Ще 13% відносилися до фахівців, 12% – до робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, стільки ж – до кваліфікованих робітників з інструментом👨‍🔧👩‍🔧.
За причинами незайнятості переважали (53%) безробітні, що були звільнені з роботи☝ за угодою сторін (ст. 36 п. 1 КЗпПУ) і у термін до одного року після припинення трудових відносин звернулися за допомогою у працевлаштуванні. Ще 12% жителів області потрапили на лаву безробітних через звільнення за власним бажанням, 10% становили ті, у кого закінчився строк договору, 8% – вивільнені з підприємств, установ та організацій. І тільки 2% безробітних – учорашні випускники навчальних закладів👨‍🎓👩‍🎓.
Перейти до вмісту