Свято людей похилого віку: Тарас Кучма привітав підопічних терцентру

14:37 3 Жовтня 2022

1 жовтня світова спільнота відзначає Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні – ще й День ветерана. Ця дата — це чергова нагода подарувати частинку свого тепла людям поважного віку, вислухати їх та підтримати. Адже повага до старших — одна з головних цінностей людської моралі.

З нагоди свята 3 жовтня у центральній міській бібліотеці імені В. Чорновола для підопічних Дрогобицького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбувся літературно-мистецький захід.

Традиційно, захід розпочали з молитви. Із вступним словом до присутніх звернулася директорка терцентру – Марія Лютик, яка привітала підопічних центру зі святом та побажала наснаги і міцного здоров’я.

На літературно-мистецьке дійство завітав і міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який подякував людям поважного віку за їхню мудрість та виваженість.

Сьогодні тут присутні люди, які мають великий життєвий досвід за спиною. Безмежна вдячність вам за безцінні знання, слушні поради, досвід та мудрість, за гідний приклад для наслідування. Ми цінуємо вас, адже ви можете розповісти молодому поколінню історію нашого народу, про яку часто забувають. Ваша мудрість дозволяє правильно розставити акценти — як ви пережили Голодомор 32-33 років, операцію «Вісла», виселення наших людей із Закерзоння. Тому сьогодні бажаю вам міцного здоров’я і, щоб ви змогли зберегти в своїх серцях тепло та любов один до одного. Бо людина може прожити довге і щасливе життя, якщо вона вміє любити. З нашого боку, соціальні служби максимально вживають заходів, щоб забезпечити вам гідну старість, — звернувся до присутніх Тарас Кучма.

Справжнім подарунком для присутніх стало виконання музичних композиції хором «Калинонька», що діє при терцентрі (музичний керівник – М. Романяк).

Окрім цього, напередодні свята підопічним терцентру сформували та роздали 450 продуктових наборів. Пакунки були призначені для літніх одиноких осіб та малозабезпечених осіб похилого віку. Набори були сформовані працівниками центру соціального обслуговування населення, за фінансової підтримки Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту