«Садимо сад та ліс перемоги»: в межах екоакції навчальні заклади міста та територіальної громади поповнились новими саджанцями дерев

14:54 21 Березня 2023

Вчора, 20 березня, у Дрогобичі, Стебнику та селах територіальної громади провели другу частину екоакції «Садимо сад та ліс перемоги». Таку екологічну ініціативу розпочали ще зимою практичним семінаром. Ініціював та безпосередньо координує проект — Степан Макар, який залучився підтримкою відповідних комунальних служб міста, відділу освіти та міського голови Тараса Кучми.

Відтак, в межах акції молодими саджанцями дерев поповнили подвір’я усіх навчальних закладів міста та громади, оскільки зелені легені будь-якого міста чи населеного пункту систематично потребують оновлень.

Розпочали висадку молодих саджанців із Стебника, там провели висадку дерев у чотирьох навчальних закладах міста.

Окрім Стебника, екоакцію втілили в життя і у кожному навчальному закладі Дрогобича та територіальної громади. Освітянські колективи спільно з учнями активно провели висадку молодих дерев.

До висадки саджанців долучився і міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який спільно з керівником відділу освіти Віталієм Вовківим завітали у Гімназію №17 та навчальні заклади Унятич і Нагуєвич.

Ця екоакція сьогодні об’єднала багатьох людей — вчителів, учнів, батьків, керівництво комунальних підприємств та меценатів. Спільно ми робимо внесок у збереження нашої природи. Дякую кожному, хто активно долучається до важливої справи та дбає про майбутнє нашої планети. Такі заходи — це також і екологічне виховання наших учнів. Адже таким чином ми прививаємо їм любов до навколишнього середовища, посилюємо почуття відповідальності та турботи про природу, — зазначив Тарас Кучма.

В межах акції посадовці спільно з учнями висадили у Гімназії №17 ялинки, а в Унятицькій гімназії — яблуні.

У навчальному закладі Нагуєвич посадовці спільно з освітянською родиною висадили алею іменних дубів на честь полеглих Героїв, які навчались у Нагуєвицькій школі. Дерева висадили в пам’ять про захисників: Миколу Гуняка, Івана Луніва, Богдана Грома та Андрія Мусійовського. Також на урочистій лінійці з нагоди Міжнародного дня землі, який відзначають 20 березня, Тарас Кучма та кращий учень Назар Тиндик спільно підняли державний стяг.

Додамо, на щотижневій понеділковій нараді, міський голова Тарас Кучма доручив відповідним підрозділам розробити та оприлюднити інструкції щодо належного видалення, кронування дерев та озеленення території міста та громади. Також систематично поновлювати дані в електронному сервісі «Зелений Дрогобич».

Перейти до вмісту