Роман Шагала: Ми прагнемо, щоб досвід наших колег з Кракова був врахований у політиці НКРЕ

16:46 27 Грудня 2019

Партнерські відносини між Дрогобицьким та Краківським водоканалами стають ще міцнішими. Тепер не лише досвід у виробничо-господарській діяльності, а й регуляторна політика тарифів є предметом обговорення під час зустрічей керівництва обох водоканалів.

Так, недавно відбувся черговий візит делегації з Дрогобича до Кракова. Участь у делегації взяли міський голова Тарас Кучма, начальник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала, директор КУ «Інститут міста Дрогобич» Володимир Кондзьолка.

У ході зустрічі обидві сторони обговорили політику регулювання тарифів на водопостачання та водовідведення на території Польщі.

За словами начальника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали, досвід польських колег є надзвичайно важливим, оскільки механізм формування тарифу розглядається не централізовано, а на місцях. Це дає змогу врахувати багато факторів, які притаманні роботі зі споживачами послуг в регіонах.

У лютому 2020 року планують провести зустріч у Кракові представників польського Державного водного господарства «Польські води» та української Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. Участь у цій зустрічі візьмуть керівники Краківського та Дрогобицького водоканалів.

Перейти до вмісту