Розвивати фермерство, щоб уникнути продовольчої кризи: фермерів Дрогобицької громади привітали з професійним святом

16:42 17 Червня 2022

Сьогодні, 17 червня, у світлиці Ратуші відбулась зустріч з представниками фермерських господарств Дрогобицької громади та внутрішньо переміщеними особами, які проживають в сільській місцевості нашої громади та виявили бажання займатись сільським господарством.

З нагоди професійного свята – Дня фермера, який відзначатимуть в неділю, 19 червня, було відзначено представників компаній, які працюють в агропромисловому секторі та сімейних фермерських господарств нашої громади. Тих, хто щоденно працює на рідній землі, вирощує різноманітні сільськогосподарські культури, займається рослинництвом та тваринництвом та забезпечує споживачів якісним продуктом власного виробництва.

Фермерів Дрогобицької громади вітав міський голова Тарас Кучма. На зустрічі також були присутні перший заступник міського голови Ігор Герман та керівниця управління інвестицій та економічного розвитку Леся Лазунда. Саме це управління координує роботу агропромислового сектору та виступило організатором зустрічі.

Загалом було відзначено більше двох десятків фермерських господарств Дрогобицької громади, які працюють в різних напрямках сільського господарства, тваринництва, бджільництва та ін. Чимало з них працюють на землі вже десятками років. Однак немало й тих, хто поповнив ряди фермерів нещодавно, розуміючи наскільки важливою та благородною є їхня робота.

Сьогодні ми всі переживаємо нелегкий час. Ворог руйнує наші поля, зриває посівну, нищить наш врожай. Він діє за старою схемою, намагаючись породити в Україні голод. Але в нього це не вийде. Тому що ми маємо дуже родючу землю, ми вміємо працювати і можемо бути найуспішнішими і найбагатшими, – наголосив Тарас Кучма.

Окрім діючих фермерів Дрогобицької громади на зустріч прийшли люди з числа внутрішньо переміщених осіб. Вони переїхали до нашої громади зі південних та східних міст нашої країни, рятуючись від ворожих обстрілів.

Жінки-переселенки знайшли прихисток у селах нашої громади і зараз виявили бажання обробляти землю, засіюючи її зерном та висаджуючи на ній овочі.

Рятуючись та шукаючи безпечного місця, я опинилась в селі на Дрогобиччині. Я дякую всім, хто допоміг мені та посприяв з прихистком. Я не є фермером, але зараз теж працюю на землі і раджу це іншим, – особливо тим, хто зазнав травм чи постраждав психологічно. Бо робота на землі – це свого роду терапія. Вона повертає віру та заряджає енергією жити далі, зазначила Оксана Вітер, переселенка, яка проживає в Дрогобицькій громаді.

Відповідно до програми FAO від ООН, внутрішньо переміщені особи та мешканці громади, які приймають в себе вимушених переселенців та виявили бажання обробляти землю, мали змогу отримати насіння для посадки.

Ми є тим, що ми їмо. Від якості продуктів напряму залежить здоров’я нації. Тому дякую Вам за те, що створюєте якісний продукт. За те, що відроджуєте серед українців дух справжніх господарів. Дай Бог, щоб закінчилась війна і наступного року ми відзначали Ваше свято в переповненому залі театру і з переповненими столами якісних продуктів, – зазначив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту