Під час благодійного велопробігу у Дрогобичі зібрали 130 тисяч на підтримку ЗСУ

16:21 22 Серпня 2022

У суботу, 20 серпня, у Дрогобичі провели відкритий чемпіонат на призи Заслуженого майстра спорту України, чемпіона світу, дрогобичанина Ярослава Поповича. Основна мета заходу — збір коштів для підтримки українських захисників. Спортивне дійство приурочили до Дня Незалежності України.

Одночасно з чемпіонатом стартував благодійний велопробіг вулицями міста, проведений за сприянням ГО «Вело Дрогобич» та районної федерації велосипедного спорту. Участь у змаганнях прийняло 164 велоспортсмени зокрема, з Києва, Луцька, Тернополя, Сум, Одеси, Харкова, Покров, Червонограда та інших.

Як стверджують організатори, цьогорічні велозмагання були найбільшими за кількістю учасників за останні роки. Вік наймолодшого учасника — 9 років, найстаршому, мешканцю Нового Роздолу — 81 рік. Урочистий захід розпочав отець Ігор Цмоканич, який провів спільну молитву за українських захисників. Після чого поблагословив учасників, їх велотранспорт та побажав щасливої дороги.

Після виконання державного гімну України з вітальними словами звернулись до присутніх міський голова Дрогобича Тарас Кучма, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Дрогобицької міської ради Оксана Сотрихіна та директор СДЮШОР з велоспорту «Медик» Павло Попович.

Також участь у відкритому чемпіонаті взяв представник Польщі — 77-річний Ян Здеркевич, якому очільник міста вручив символічні подарунки і подякував спортсмену та всьому польському народу за підтримку та допомогу Україні в боротьбі з окупантами.

Після урочистого відкриття на площі Ринок, спортсмени проїхались вулицями Дрогобича до місця офіційного старту — перехрестя Героїв. Учасники змагались в індивідуальній гонці на час — молодші діти на 5 км, а всі решта на віддаль 15 км. Хорошими результатами відзначились спортсмени СДЮШОР з велоспорту «Медик». Так, зокрема, серед молодших дівчат Анастасія Сатурова виборола 1-ше місце, серед молодших юнаків Денис Данилюк здобув 2-ге місце. Серед юнаків 2-ге місце виборов Олег Бурас та 3-тє місце — Назар Павич. А Ліза Ветриченко здобула 1-ше місце.

На дистанції 20 км Анастасія Сатурова вкотре була першою, а серед юнаків у гонці на 40 км Назар Павич та Максим Венгрин вибороли відповідно 2-ге та 3-тє місце.

На другий день змагань наші спортсмени брали участь в груповій гонці в передмісті Львова.

За рахунок стартових внесків учасників змагань та благодійних внесків зібрано 20 470 гривень та 109 530 гривень за реалізовану велосипедну форму надану Ярославом Поповичем. Усі кошти будуть спрямовані на підтримку ЗСУ та Дрогобицької ТРО.

Перейти до вмісту