Підтримка з Польщі: Орден Боніфратрів святого Яна Божого допомагає з облаштуванням будинку для ВПО у Дрогобичі

13:28 23 Лютого 2023

Через повномасштабну війну в Україні багато людей були вимушені залишити свої домівки та змінити місце проживання. Внутрішньо переміщені особи з’явилися в багатьох громадах нашої держави, зокрема і у Дрогобицькій. Відтак, постало нагальне питання про організацію житла для людей, які постраждали від російського вторгнення. З цією метою було прийнято рішення спорудити житло для ВПО у Дрогобичі та Стебнику. Колишній гуртожиток у Стебнику вдалось капітально відреконструювати та передати для поселення ВПО. У Дрогобичі спорудження житла для ВПО – на стадії завершення.

Днями до міста прибула делегація представників римо-католицької церкви Польщі, яка зустрілась з міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою та спільно оглянули будинок, у якому уже скоро мешкатимуть переміщені особи.

У складі делегації прибув вищий настоятель Ордену Боніфратрів святого Яна Божого в Польщі — брат Франциск Сальский Леон Хмель (Franciszek Salezy Chmiel), настоятель монастиря Ісуса Доброго Самарянина Ордену Братів Боніфратрів в Дрогобичі отець Лаврентій Іванчук та настоятель римо-католицької парафії Св. Варфоломея у Дрогобичі отець Мирослав Лех. Також на зустрічі була присутня керівниця Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксана Матчишин, яка відповідальна за комунікацію представників Ордена та місцевої влади та керівник КП «Управління капітального будівництва» Василь Бохонок.

Гості закупили та передали чимало обладнання для облаштування модульно-каркасного будинку, який споруджено для проживання внутрішньо переміщених осіб. Серед допомоги — душові кабіни, ванни, рукомийники, унітази, змішувачі, бойлери, електроплити тощо. Частина допомоги вже прибула у місто, а частину очікують отримати цього ж тижня.

Станом на сьогоднішній день ми зробили багато кроків власними силами та завдяки підтримці наших іноземних партнерів. Та попри це ми все ще потребуємо допомоги для продовження робіт, адже цим людям, які втратили все — нікуди діватись. Ми хочемо закінчити роботи якнайшвидше, щоб люди вже змогли заселитись та обжитись у нових домівках. Ми дуже вдячні польській стороні за допомогу, яку вони надали та продовжують надавати. Разом ми обов’язково переможемо, — зазначив Тарас Кучма.

Додамо, це вже не перша вагома допомога від Ордену Боніфратрів, яку отримує Дрогобич. Влітку 2022 року іноземні меценати передали для захисників України бронежилети та каски.

Перейти до вмісту