Підтримали один одного: до Дрогобича завітала делегація голів громад зі Сумщини

14:27 2 Травня 2022

Протистояння російській навалі – виклик для всього українського народу. Об’єднані бажанням перемогти ворога, українці активно допомагають Збройним силам України. Багатотисячна армія волонтерів, серед яких і службовці органів місцевого самоврядування, активно займаються збором допомоги, приймають вимушено переселених осіб, працюють заради наближення перемоги.

Війна стала викликом для органів місцевого самоврядування. Одні завдання для громад, які опинилися у зоні бойових дій, інші – для громад у тилу. Важливу допомогу з території заходу України скеровують громадам, де сьогодні виникла гуманітарна криза. Так, у Дрогобицькій міській раді відбулася зустріч керівництва громади з головами міст Сумщини. Гості міста Котермака поділилися своїми переживаннями та потребами. Відтак, обумовили формат подальшої співпраці.

Тарас Кучма презентував колегам місто та роботу місцевого самоврядування в час війни. Поділився інформацією про роботу Хабу допомоги Україні в Польщі та Гуманітарного координаційного центру. Розповідаючи про історію громади, міський очільник вручив гостям книги Мирона Бучацького, у яких описуються звірства, які чинили НКВДисти на теренах Дрогобиччини. Ці звірства нічим не відрізняються від теперішніх дій російської армії в Україні.

Керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка поділився з колегами досвідом роботи Дрогобицької міської ради, організацією збору та розподілу гуманітарної допомоги, системи управління з урахуванням світових стандартів.

Цього ж дня делегація зі Сумщини також зустрічалася з головами громад Львівщини на теренах Стрийщини. Тарас Кучма також брав участь у цій зустрічі, яку організували за сприяння народного депутата Андрія Кота.

Ми завжди раді зустрічам з представниками громад України. Ми готові ділитися досвідом і переймати кращі практики. Сьогодні Дрогобич відкритий для кожного. Ми робимо все можливе, щоб допомогти кожній громаді, яка сьогодні постраждала від нашого одвічного ворога. Тому ми проговорили ситуацію, яка сьогодні склалася на Сумщині, визначили основні потреби і разом з колегами з сусідніх громад будемо старатися забезпечити надання необхідної допомоги мешканцям Сумщини, – прокоментував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту