Підтримали військових: у Стебнику провели музично-патріотичну акцію «За безпечну країну»

13:29 30 Травня 2022

У неділю, 29 травня, у Стебнику відбулась патріотична акція «За безпечну країну». Її організували волонтерські групи міста, спільно з благодійним фондом «Опіка Майбутнього», з метою підтримки військових, які захищають Україну від ворога.
Захід відбувся на стадіоні Стебницької ЗОШ №18.

В рамках акції відбувся концерт, на якому виступили місцеві виконавці та заслужені артисти України. Перед присутніми виступили Я-Рек , Віктор Винник, Христина Панасюк, Оксана Винницька, Ірина Калмикова, Світлана Весна, Юрій Мончак, ансамбль скрипалів Дрогобицького фахового музичного коледжу імені Василя Барвінського та ін.

«Головною метою акції, яку ми не розголошували наперед, було вшанування бійців ЗСУ, відзначення важливості кожного з них в захисті нашої країни. Ми організували цей захід, щоб об’єднати всіх разом, підтримати наших воїнів та подарувати їм позитивні емоції» – наголошує один з організаторів акції Ярослав Баран.

Для цього до акції запросили військовослужбовців. Зокрема учасниками заходу стали 80 воїнів з військового санаторію Трускавця, які перебувають там на лікуванні та реабілітації, долучилось чимало місцевих воїнів, ветеранів АТО. До акції було залучено також чимало місцевих людей, мешканців сусідніх міст та внутрішньо переміщених осіб, які проживають в школах Стебника.

В акції взяли участь голова Дрогобицької громади Тарас Кучма, заступник міського голови Андрій Ковч та староста Стебника Тарас Городиський. Вони поспілкувалися з воїнами та побажали їм якомога швидшого відновлення. Волонтери, які активно допомагають військовим, були відзначені подяками.

Окрім концерту, було розгорнуто маленький ярмарок для учасників заходу. Місцева волонтерська група «Дзвін» проводила збір коштів, які також передають на потреби ЗСУ.

Перейти до вмісту