Підвали у будинку на вул. М. Грушевського, 54А підтоплює через недосконалості забудови, – результати обстеження

14:24 27 Липня 2020

Фото ілюстративне

Розглянувши зверненнями мешканців будинку №54А на вулиці М. Грушевського, спеціальна комісія Департаменту міського господарства, на доручення міського голови Дрогобича Тараса Кучми, провела обстеження будівлі.

За результатами обстеження, керівник Департаменту міського господарства ДМР Роман Москалик у понеділок, 27 липня, під час щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомив, що мешканці будинку скаржились на підтоплення підвалів. Сама будівля перебуває на балансі ОСББ.

За словами мешканців, підтоплення підвальних приміщень відбувається зазвичай в період сильних опадів. Комісія виявила, що мережі водопостачання дефектів не мають, тому висновок, що під час будівництва будинку не було облаштовано відмостку навколо будинку, а також гідроізоляцію фундаменту. Окрім цього, відсутній механізм потрапляння стічних вод у ливневу каналізацію, через що ті потрапляють під фундамент будівлі.

Саме ці помилки під час будівництва, за висновками комісії, і є причиною підтоплення підвальних приміщень.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма закликав комунальників, незважаючи на те, що будинок перебуває на балансі ОСББ, скоординувати дії з мешканцями будинку, та допомогти їм вирішити цю проблему у будинку.

Перейти до вмісту