Психологічна допомога переселенцям: у приміщенні колишньої гімназії №15 зафункціонує Центр психологічної підтримки

10:38 12 Квітня 2022

У Дрогобичі надаватимуть ще більше психологічної допомоги – на базі колишньої гімназії №15 відкривають центр психологічної підтримки для переселенців.
Як розповіла Оксана Матчишин, керівник міського центру Соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, через військову агресію на Сході та в центрі України, у Дрогобич прибуло чимало внутрішньо переміщених осіб. Багатьом із них потрібна психологічна підтримка та допомога. Мова іде як про дорослих, так і дітей.

Зважаючи на це у місті створили єдину телефонну лінію так званого координаційного центру психологічної підтримки -098-67-970-22. Понад 40 високопрофесійних психологів та психіатрів, які працюють як з групами людей так і формують індивідуальні зустрічі – надають консультації та допомогу переселенцям, займаються їхньою психологічною реабілітацією.

Відтак за ініціативою міського голови Дрогобича Тараса Кучми, у колишньому навчальному закладі Дрогобича цими днями свої двері відкриє Психологічний центр підтримки.

Коли люди, які до нас прибувають із гарячих точок у перші дні думали про дах над головою, відтак елементарне облаштування побуту – то тепер спостерігаємо наступну картину – переселенці потребують психологічної підтримки та розради. Тому активно зараз працюємо в цьому напрямку. З відкриттям Центру психологічної підтримки зможемо охопити ще більшу кількість людей психологічною допомогою, – констатує Оксана Матчишин.

У приміщенні гімназії №15 під Центр психологічної підтримки виділили три кімнати. У них фахівці будуть проводити як колективні, так і індивідуальні зустрічі (графік зустрічей буде оприлюднено додатково). Окрім цього, психологи центру продовжать започатковану практику – будуть і надалі організовувати зустрічі із внутрішньо переміщеними особами в гуртожитках та навчальних закладах, де ті зараз мешкають.

Окрім місцевих психологів у Дрогобичі працює й група психотерапевтів, котрі завітали в місто Котермака із Європи та надають свої послуги. Вони проводять як групові так і індивідуальні зустрічі.

Активно працюють із внутрішньо переміщеними особами і викладачі-психологи Дрогобицького державного педагогічного університету. Зазвичай вони надають свої консультації в університетському гуртожитку №5, який з перших днів війни приймає переселенців. Фахівці педуніверситету надають консультації, психологічну підтримку і реаблітацію як дорослим так і дітям. Окрім цього – викладачі-психологи відвідують і поранених воїнів та надають консультації і їм, – додає Оксана Матчишин.

Усім, хто відчуває потребу у спілкуванні, психологічній розгрузці та консультації закликають звертатися за номером телефону Центру психолгічної підтримки -098-67-970-22.

Перейти до вмісту