Про події у Дрогобицькій громаді. Підсумки тижня

21:03 2 Квітня 2022

Минає 38 день повномасштабного вторгнення. Не забуваємо, що війна росії проти України триває 9 рік поспіль. Інформуємо про події у Дрогобицькій громаді, які відбулися впродовж тижня.

Вшанування пам’яті загиблих військових

Від 24 лютого ми втратили чотирьох військових – Микола Куземко, Костянтин Руденко, Василь Веклюк, Микола Пшеченко. Вічна пам’ять Героям та співчуття рідним!

Війна триває. Наші ЗСУ дають гідну відсіч окупанту на суші, на морі і в повітрі. Впевнений, разом переможемо!

Повномасштабний наступ російського агресора знову згуртував усіх нас. Керівництво громади висловлює подяку мешканцям, волонтерам, нашим партнерам за кордоном за титанічну працю, яку спільно робимо щодня заради перемоги.

Інформаційна гігієна

Наголошуємо і закликаємо громадян до інформаційної гігієни. Бо поле бою сьогодні – це також й інформаційний простір.

Якщо хтось думає, що порятунок полонених – місія неможлива, то запевняємо, що на найвищому державному рівні щодня ведеться робота, щоб визволити полонених українців.

Просимо, не підігравайте ворогу. Не поширюйте інформацію про наших полонених. Повірте, це – компетенція державних органів, які знають про кожного полоненого. Тому не робіть зайвих кроків, які можуть нашкодити процесу визволення наших воїнів.

Допомога переселенцям

Станом на сьогодні у Дрогобичі перебуває близько 8 тис. внутрішньо переміщених осіб, які офіційно зареєструвалися. За нашими підрахунками, від початку повномасштабного вторгнення до Дрогобича прибуло близько 15 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Щодня наші соціальні служби надають різноманітну допомогу переселенцям. Це і прихисток, і продукти харчування, засоби першої необхідності, одяг, психологічна та медична допомога. Проводяться заходи з дозвілля. Зараз керівництво громади працює над завданням –формуванням бази постійного житла, адже розуміємо, що частина громадян, яким немає куди повертатися, стануть мешканцями нашої громади.

Нагадуємо, що для переселенців на сайті міської ради функціонує спеціальна рубрика, де кожен охочий може отримати всю необхідну інформацію.

Життя громади

Пропри те, що в країні війна, і на нас як орган місцевого самоврядування покладено додаткові обов’язки, ми продовжуємо виконувати своє основне завдання – забезпечувати життєдіяльність громади. У штатному режимі працюють комунальні служби, заклади охорони здоров’я, забезпечено освітньо-виховний процес. Тривають ремонтні роботи на вулицях міста.

Кожен повинен розуміти, що у період воєнного часу ми маємо суттєві обмеження щодо фінансування тих чи інших робіт. Ми вимушені акумулювати бюджетні кошти. До слова, скоротили видатки на утримання апарату міської ради. Попри те, що зараз задіяно лише близько 30% службовців та працівників, збоїв у роботі нема.

Пасажирські перевезення

Виконавчий комітет ухвалив рішення про встановлення нового тарифу. У багатьох це викликало критику. Однак, це рішення базується виключно на економічних розрахунках поданих перевізником. Виконком з розумінням віднісся до ситуації перевізника, який зіткнувся зі зростанням цін на пальне, на запчастини, зарплату та іншими видатками. Окрім цього перевізник сьогодні задіяний до допомоги війську.

Проте, у рішенні виконкому передбачено пільги, зокрема й власникам «Картки Дрогобичанина». Також збережено безкоштовне перевезення учнів. Детальну інформацію можна отримати на сайті міської ради.

Зі свого боку, керівництво громади, реагуючи на звернення мешканців, дало доручення відповідним структурним підрозділам контролювати стан і якість маршруток. Також громадяни можуть допомогти місцевому самоврядуванню, надсилаючи свої пропозиції за допомогою електронних сервісів системи Смарт сіті.

Кронування дерев

У місті триває процес кронування дерев. Всі роботи виконуються на підставі актів обстеження фахівцями. Щодо якості робіт, міський голова доручив департамент міського господарства провести інспекцію на місці проведення робіт і зобов’язати виконавців відновити благоустрій та інфраструктуру.

Толоки і озеленення

Минулого тижня проведено першу толоку в цьому році. Керівництво громади висловлює подяку всім містянам та комунальним службам, які активно долучилися до прибирання парку Новонароджених. Особлива подяка внутрішньо переміщеним особам, які прийшли і стали пліч о пліч з дрогобичанами. Також міським головою видано розпорядження про проведення загальноміської толоки, яку щорічно проводять службовці місцевого самоврядування. Через погіршення погодних умов, толоку призупинено, однак з першими проміннями сонця, роботи будуть відновлені. Разом зробимо територію громади чистішою!

Посівна

Цьогоріч посівна є стратегічно важливою. Відповідним структурним підрозділам і старостам дано доручення облікувати кожен вільний клаптик землі. Наші аграрії повинні максимально засіяти всі придатні землі, бо розуміємо, що війна – криза. А нам потрібно дбати не лише про громаду, а й накопичувати стратегічні продовольчі запаси, які необхідні для всієї країни.

Робота підприємств

Насамперед висловлюємо вдячність кожному підприємцю, який не закрив свій бізнес, а працює на благо громади: робочі місця, податки, розвиток економіки. Це зараз вкрай важливо.

Зараз міська рада активно веде роботу з релокування підприємств, які переміщають з територій бойових дій. Про успіхи повідомимо згодом.

З огляду на  звернення мешканців, воїнів та переселенців, закликаємо підприємців подбати про встановлення терміналів безготівкової оплати. Це зараз також важливо.

Безпека громади

Ми всі бачимо підступні дії ворога. Тому закликаємо, коли чуєте, що лунають сирени, не нехтуйте повідомленням. Подбайте про свою безпеку та близьких. Допоможіть літнім людям.

Наголошуємо, користуйтесь лише офіційною інформацією місцевого самоврядування, органів державної влади та військових адміністрацій. Не поширюйте фейків!

Бажаємо всім спокійних вихідних. Ми працюємо 24/7. Все буде Україна! Разом до перемоги!

Перейти до вмісту