Протиправність рішення Броницької сільської ради щодо заборони експлуатації сміттєвого полігону доведено у суді

15:44 13 Травня 2021

9 лютого 2018 року мешканці села Брониця розпочали незаконну блокаду сміттєзвалища. Для надання легітимності цим незаконним діям, 14 лютого 2018 року Броницька сільська рада ухвалила рішення №234 «Про заборону приймання ТПВ на Дрогобицький міський полігон твердих побутових відходів на території Броницької сільської ради». Саме цим рішенням блокувальники полігону апелювали до представників Дрогобицької міської ради та правоохоронних органів. У підсумку, дії блокувальників призвели до сміттєвого колапсу не лише на території міста Дрогобича, а й у селах Дрогобицького району, сміття з яких складували на полігоні.

7 жовтня 2019 р. Комунальне підприємство «Комбінат міського господарства» звернулося з позовом до Броницької сільської ради, у якому просило визнати протиправним та скасувати рішення Броницької сільської ради від 14.02.2018 №234 «Про заборону приймання ТПВ на Дрогобицький міський полігон твердих побутових відходів на території Броницької сільської ради».

11 травня 2021р. судом ухвалено рішення про задоволення позову в повному обсязі, – визнано протиправним та скасовано рішення Броницької сільської ради Дрогобицького району Львівської області від 14.02.2018 №234. Отже, у юридичній площині дії Дрогобицької міської ради та відповідальних комунальних підприємств є абсолютно законними і про це свідчать рішення суду.

Як бачимо, судом доведено протиправність рішення Броницької сільської ради, а, відтак, й дій самих блокувальників.

Про це повідомили у відділі правового забезпечення Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту