Протиожеледну суміш Стебницького «Полімінералу» протестували на дорогах Дрогобицької громади

15:31 19 Грудня 2022

Для утримання доріг у зимовий період КП «Служба муніципального управління» отримало від ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» пробну партію протиожеледного матеріалу під назвою «Суміш соляно-мінеральна». В основі суміші є солі калію, магнію та натрію.

Отриману протиожеледну суміш випробовували для посипки доріг при -6, -10 градусах Цельсія, при крижаному дощі та ожеледиці.

Як стверджують у КП «СМУ», соляно-мінеральна суміш показала позитивний ефект у порівнянні з закордонними аналогами та протиожеледним матеріалом, який використовувався підприємством в попередніх роках.

Зі слів керівництва Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал», суміш має високий коефіцієнт плавильної здатності, який впливає на зміну маси льоду після обробки його сумішшю за певний проміжок часу при заданій температурі.

Такий вміст досягається за рахунок вмісту в ній хлориду і сульфату калію та магнію, який відсутній у аналогічних протиожележних матеріалах, які використовуються в Україні.

Перейти до вмісту