При пологовому будинку Дрогобича відкрили сучасний приватний кабінет комп’ютерної томографії

14:52 5 Січня 2022

5 січня у КНП «Дрогобицький пологовий будинок» запрацював кабінет комп’ютерної томографії. Кабінет оснащено сучасним обладнанням, яке дозволить проводити якісні обстеження та ставити точні діагнози пацієнтам.

Відкриття нового кабінету провели із перерізанням стрічки та попереднім освяченням приміщення. На урочистість був запрошений міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, заступник міського голови Андрій Ковч та адміністарція пологового закладу.

Оглянувши нововідкритий кабінет – Тарас Кучма подякував інвестору за те, що вибирають Дрогобич та допомагають медицині міста надавати якісні та затребувані послуги.

Щиро вірю, що із відкриттям цього кабінету ми зможемо обстежувати набагато більше пацієнтів, ніж було до цього. Ви станете надійним плечем та нашою допомогою у цій справі. Сподіваюсь розробимо соціальні пакети на обслуговування пільгових верст населення та пацієнтів Дрогобицької міської лікарні, щоб охопити якомога більше мешканців Дрогобича та територіальної громади якісним обстеженням, – наголосив очільник громади Тарас Кучма.

За словами інвестора проєкту Андрія Балоня, у нововідкритому кабінеті комп’ютерної томографії буде можливість проводити консиліумні дослідження та телемости із медиками. Загалом комп’ютерна томографія – дозволяє проводити діагностику травм голови, грудної клітки та черевної порожнини, внутрішніх органів, а також для виявлення неопластичних уражень, крововиливів тощо.

Перевага комп’ютерної томографії полягає в швидкому проведенні обстеження, можливості сканування декількох ділянок за короткий проміжок часу (до 10 хвилин).

Додамо, у Дрогобичі функціонує кабінет комп’ютерної томографії у приймальному відділенні Дрогобицької міської лікарні №1.

Комп’ютерна томографія (КТ) – метод пошарового рентгенологічного обстеження, що базується на комп’ютерній реконструкції зображення, отриманого при круговому скануванні об’єкта вузьким пучком рентгенівського випромінювання.

Перейти до вмісту