Представники Дрогобицької міської ради зустрілись з громадським активом сіл Раневичі, Почаєвичі та Михайлевичі

17:35 30 Вересня 2021

Представники Дрогобицької міської ради здійснили виїзний візит в Раневичі, з метою комунікації та збору громадських думок старостинського округу.

Організувала робочу зустріч з старостою та активом сіл Раневичі, Почаєвичі та Михайлевичі – комунальна установа «Інститут міста Дрогобича», яка практикує виїзні візити, з метою налагодження комунікації між населеними пунктами громади та обговорення спільної стратегії розвитку громади.

На зустрічі, окрім старости сіл Раневичі, Почаєвичі та Михайлевичі Ігоря Гірчака, депутатів міськради Миколи Рупняка та Олега Пилипціва, були присутні місцеві активісти та підприємці, які вже провадять бізнес або розпочинають підприємницьку діяльність на території цих сіл.

Під час зустрічі вдалось почути думку підприємців, дізнатись, які ресурси для їх бізнесу є найціннішими, з якими проблемами вони стикаються, як бачать стратегічний розвиток Дрогобиччини.

Окрім представників Інституту міста Дрогобича на зустріч з громадським та бізнес-активом Раневицького старостинського округу приїхав депутат міської ради, представник управління інвестицій та економічного розвитку Дрогобицької міської ради Микола Рупняк.

«Показовим є приклад одного підприємця, ідея бізнесу якого народилась в місті Львові, а фактично втілилась в Дрогобицькій громаді. Саме тут він знайшов приміщення, в реконструкцію яких вкладено значні інвестиції, саме тут він бачить і необхідний кадровий потенціал. Старт заплановано вже на кінець цього року» – розповідає Микола Рупняк.

Обговорили також ідею побудови дороги, яка мала б зв’язати Михайлевичі, Почаєвичі та Дрогобич та яка є стратегічно важливою для розвитку бізнесу.

До слова, питання ремонту доріг стоїть гостро в кожному з сіл. Однак на сьогоднішній день більшість доріг між населеними пунктами перебувають на балансі обласного автодору.
В рамках візиту відбулось обговорення всіх актуальних проблем, які має на сьогоднішній день кожне з сіл Раневицького старостинського округу. Проблеми були озвучені мешканцями сіл та було спільно обговорено можливі шляхи їх вирішення.

«Наша головна мета – налагодити комунікацію між мешканцями сіл та центральною владою нашої громади, яка, внаслідок реформи, стала більш віддалена. Ми намагаємось почути мешканців та змоделювати, як буде розвиватись їхнє село в межах стратегії розвитку громади. А головне, – досягти загального розуміння, що все, що робиться – має служити спільній цілі, бо якщо кожен буде тягнути у свій бік, ми просто топтатимемось на місці і не зможемо рухатись вперед» – наголошує директор «Інституту міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Головним результатом візиту в Раневичі стало бажання мешканців зробити такі зустрічі регулярними та хоча б раз на місяць зустрічатись з представниками структурних підрозділів Дрогобицької міської ради та профільними заступниками міського голови, – для кращої комунікації та якіснішого вирішення існуючих проблем.

Перейти до вмісту