Працівники Центру соціальних служб відвідали сім’ї, в які на період війни повернулись діти із шкіл-інтернатів. Родини забезпечили продуктовими наборами

14:27 23 Травня 2022

Із початком російської агресії із шкіл-інтернатів на Дрогобиччині в родини повернулися діти, які перебували під патронатом таких закладів. Цього вимагають правила безпеки воєнного стану. Натомість, працівники Дрогобицького центру соціальних служб систематично здійснюють перевірки таких родин та стежать, чи в належних умовах мешкають діти.

Так, цими днями працівники Центру соціальних служб відвідали понад 10 сімей, де на час воєнних дій мешкають діти із «Нагуєвицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів». За словами керівника Центру Оксани Матчишин, обстеження робили із метою, в яких умовах та в якій атмосфері проживають діти. Окрім цього, кожній сім’ї було доставлено продуктовий набір із крупами, олією та іншими продуктами першої необхідності.

Продуктові набори нам допомогли скласти наші партнери – це ГО “Турбота в дії» та БО «Львівська освітня фундація». Як наслідок ми зібрали продуктові пакунки, куди включили і свіжі овочі і засоби першої гігієни і необхідні продукти та крупи на щодень, – зазначила Оксана Матчишин.

Спільно із працівниками Центру візит до дітей здійснили і психологи, які спілкувалися із дітьми та дорослими, моніторили їхній психо-емоційний стан. За твердженнями Оксани Матчишин – аналогічні перевірки триватимуть і в найближчий час та носитимуть систематичний характер.

Перейти до вмісту