«Посади для Перемоги»: п’ять сімей Дрогобицької громади залучено до всеукраїнської ініціативи висадки овочів на своїх ділянках

16:23 27 Квітня 2022

Внаслідок російсько-української війни в низці міст України знищується інфраструктура, склади продуктів та медикаментів, сільськогосподарська техніка та земельні ділянки. Всеукраїнська ініціатива «Посади для Перемоги» – покликана стимулювати українців ефективно використовувати доступні земельні ділянки та інші ресурси для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Завдяки ініціативі відділу сім’ї та молоді Дрогобицької міської ради до акції «Посади для Перемоги» вдалося залучити п’ять сімей Дрогобицької громади. Як розповідає Олександра Пашко, керівник відділу, їхня структура звернулася до організаторів Всеукраїнської ініціативи з пропозицією надіслати насіння для посадки у Дрогобич для багатодітних родин.

Головне мета кампанії «Посади для Перемоги» – забезпечити необхідним насіння для посадки дитячі будинки, будинки сімейного типу, а також інші господарства. Наш відділ виступив з ініціативою від п’ятьох сімей, які готові на своїх присадибних ділянках висадити овочі і тим самим подбати про недопущення продовольчої кризи, – зазначає Олександра Пашко.

На пропозицію відділу сім’ї та молоді – в «Посади для Перемоги» відгукнулися позитивно. У Дрогобич безкоштовно скеровано високоякісне насіння з Франції для висадки салатів, редиски, гарбузів, кабачків, моркви, буряка. Сім’ї усе висаджують та обіцяють показати зібраний врожай.

Українці люблять поратися на землі. Ще наші предки вважали своїм святим обов’язком засівати землі. В час війни – головний обов’язок кожного – вільний клаптик землі засіяти городиною, чи зерном. Адже частина вирощеного урожаю стане в нагоді і буде скерована в міста, де зараз гуманітарна катастрофа і немає можливості обробляти і засівати землі, – додає Олександра Пашко.

Додамо, вперше «Посади для Перемоги» були висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Крім непрямої допомоги військовим такі сади також розглядались як «покращення морального духу» громадян. Зараз кожний українець може мобілізувати свої зусилля та допомогти країні. Залучення територій та громад до участі у «Посади для Перемоги» має на меті допомогти країні під час війни та посприяти подальшому розвитку сільського господарства України.

Перейти до вмісту