Поповнюють села громади новою технікою: освітні установи Верхніх та Нижніх Гаїв отримали ноутбуки та спортивне спорядження

9:34 9 Грудня 2022

У Дрогобицькій громаді продовжують оснащувати та оновлювати матеріально-технічну базу навчальних закладів задля покращення якості освіти для учнів.

Відтак, цими днями Верхньогаївська гімназія отримала 6 хромбуків та комплект спортивного інвентаря, Нижньогаївський НВК — 4 хромбуки та комплект спортивного спорядження. Спортивні бокси містять футбольні і баскетбольні м’ячі, волейбольну сітку, жилетки для командної гри, шахи та інше речі для фізичних занять спортом для школярів.

Такі технічні новинки директорам освітніх закладів Володимиру Ікало та Миколі Стефанському передали очільник громади Тарас Кучма, керівник відділу освіти Віталій Вовків та староста сіл Василь Василенко.

За словами Віталія Вовківа, оскільки заклади освіти, які знаходяться у сільській місцевості є менше забезпечені комп’ютерною технікою, було прийнято рішення розприділити хромбуки між ними.

В межах освітніх візитів Тарас Кучма також провів традиційні зустрічі з педагогічними колективами навчальних установ. Насамперед, спілкувались про те, як раціонально наповнити Верхньогаївську гімназію та Нижньогаївський НВК, щоб зробити їх привабливими для учнів громади. Відтак, освітяни пообіцяли напрацювати свіжі, креативні ідеї щодо розвитку навчальних установ.

Ми робимо і будемо робити все, щоб ваші школи не відрізнялись технічним забезпеченням від шкіл міста. У вас прекрасні фахівці, чудова природа, доглянуті школи. Вам потрібно голосно говорити про свої переваги, щоб залучати якомога більше дітей. Придумайте якісь цікаві гуртки, спеціалізовані класи, групи продовженого дня тощо. Напрацюйте свіжі ідеї, щоб у вас була тут достатня наповнюваність класі, а ми вам допоможе з реалізацією цікавих проектів, — звернувся до педагогічних колективів Тарас Кучма.

У ході зустрічі вели мову також і про інформаційні вкиди та провокації, які мають негативний вплив, адже працюють на роз’єднання громади та місцевої влади, а також перешкоджають налагодженню міжнародних співпраць.

Тарас Кучма закликав освітян бути чуйними та уважними до сімей, які можуть знаходитись у скрутному становищі у їхні населених пунктах та які потребують допомоги. Очільник громади наголосив, попереду нас чекає важка зима, відтак місцева влада хоче максимально ефективно охопити усі соціальні категорії людей та направити допомогу туди, де її найбільше потребують.

В межах візитів посадовці також оглянули дошкільний підрозділ, який існує на базі Верхньогаївської гімназії. Відтак, спільно з директором та педагогами визначили першочергові кроки щодо оновлення та ремонту закладу, щоб діти могли перебувати у теплі та комфортних умовах протягом усього дня.

У Нижньогаївському НВК зустріч відбулась в укритті через повітряну тривогу, відтак учні також мали змогу долучитись до обговорень щодо розвитку навчальної установи, висловити свої ідеї та побажання. На завершення посадовці спільно окреслили плани на наступну зустріч, яку попередньо затвердили на січень-лютий 2024 року.

Перейти до вмісту