Понад 250 ПЛР-тестів щоденно: медики поліклінічного відділення працюють в посиленому режимі

14:34 26 Січня 2022

Через наплив недужих у Дрогобицькій міській поліклініці збільшили кількість медиків, що працюють з пацієнтами в обсерваційних оглядових кабінетах та продовжили час забору ПЛР-тестів. За словами керівника КНП «Дрогобицька міська поліклініка» Юлії Гончаренко, тільки 25 січня медиками поліклінічного відділення було відібрано 283 ПЛР-тести, із яких позитивними є – 211.

Зважаючи на збільшення напливу пацієнтів в поліклінічне відділення, особливо в центральний корпус, що на вулиці Січових Стрільців, 22 ми прийняли рішення збільшити час тривалості забору ПЛР-тестів у понеділок та середу – із 8:00 до 15:00, а у вівторок та четвер – із 7:30 до 10:00. Окрім цього, у кабінетах обсервації, де медики обстежують хворих на ковід або ж з підозрою на цю недугу, ми збільшили кількість медичних працівників із двох до чотирьох осіб. Оскільки, лікарі не справлялися із напливом недужих, – констатує Юлія Гончаренко.

Ситуація із кількістю недужих в місті та територіальній громаді спостерігається не втішна – наголошують медики. Щоденно фіксують стрімкий ріст показників на ковідну хворобу. Юлія Гончаренко додає – наразі мова іде про циркуляцію штаму «Омікрон», який відзначається високою контагіозністю, однак і нижчою смертністю.

Основні клінічні ознаки штаму «Омікрон» – це нежить, сильне чхання, біль в горлі, ломота тіла, підвищена температура, озноб. По недужих спостерігаємо наступну картину – штам «Омікрон» рідко дає ускладнення на пневмонії. Так як це було масово минулої зими під час циркуляції першої хвилі ковіду, – наголошує Юлія Гончаренко.

Медичні працівники рекомендують та закликають мешканців у період зростання ковідної недуги – уникати місць масового скупчення, дотримуватися маскового режиму і найголовніше – вакцинуватися тим мешканцям, які не встигли цього ще зробити. Оскільки вакциновані люди, у випадку зараження штамом «Омікрон», переносять недугу набагато легше.

Паралельно лікарі наголошують – при перших ознаках хвороби, мешканцям слід звертатися до сімейних лікарів, проходити обстеження та здавати ПЛР-тести і не займатися самолікуванням.

Перейти до вмісту