Поліція розслідуватиме заяву-наклеп про «занесення 76 тисяч доларів хабаря міському голові»

17:23 2 Грудня 2019

Цими вихідними у соціальних мережі Facebook з`явилось відеозвернення, у якому користувач Artur Lagodich, розповідаючи про особистий конфлікт інтересів з громадянами Соломчаком і Добрянським щодо земельної ділянки на вул. М. Грушевського, 9, озвучив інформацію про те, що ці громадяни «у зв’язці з місцевою владою і дякуючи корупційним схемам», з їхніх слів, після того, як вони «занесли міському голові 76 тисяч доларів хабаря, почали незаконне будівництво».

Інформацію про вище зазначений відеоролик було озвучено, 2 грудня, під час щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста, представників ЗМІ, у присутності начальника сектору превенції Дрогобицького відділу поліції Анатолія Гурія.

З юридичної точки зору ситуацію щодо правових відносин, які склалися навколо земельної ділянки на вулиці М. Грушевського, роз’яснив начальник відділу правового забезпечення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Андрій Швацький. Посадовець наголосив, що ще 10 жовтня 2017 року Дрогобицька міська рада в особі міського голови подала позов до ПАТ «ДЗАК», Я. Соломчака та І. Добрянського про припинення права ПАТ «ДЗАК» на постійне користування земельною ділянкою на вул. М. Грушевського, 9 в м. Дрогобичі, загальною площею 1,3 га; визнання недійсним договір суперфіцію укладеного між ПАТ «ДЗАК» та Солончаком Я.С., а також зобов’язання ПАТ «ДЗАК», Соломчака Я.С. та Добрянського І.Л. передати Дрогобицькій міській раді дану земельну ділянку розташовану за адресою м. Дрогобич, вул. М.Грушевського, 9.

Господарський суд Львівської області рішенням від 15.05.2019 року частково задовольнив позовні вимоги Дрогобицької міської ради, а саме, припинив право ПАТ «ДЗАК» на постійне користування земельною ділянкою на вул. Грушевського, 9 в м. Дрогобичі площею 1,3287 га. та визнав недійсним договір суперфіцію, який укладений між ПАТ «ДЗАК» та Солончаком Я.С., що унеможливить здійснення Соломчаком Я.С. будівництва на вище згаданій ділянці, на підставі договору суперфіцію.

На даний момент рішення не вступило в законну силу, оскільки Соломчаком Я.С. подано апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Львівської області від 15.05.2019 року. Розгляд справи призначено на 03.12.2019.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма, повідомляючи про суть відеоролика наголосив:

«Така заява є наклепом, принижує не лише мою честь і гідність, як громадянина та міського голови, а й принижує ділову репутацію органу місцевого самоврядування.

Ми вже два роки ведемо судові процеси з ПАТ «ДЗАК». 15 травня цього року суд виніс рішення про припинення права користування земельною ділянкою площею 1,32 га на вул. М. Грушевського, 9 у м. Дрогобичі, яку було надано заводу для обслуговування дитячого садочка «Журавлик». Також суд визнав недійсним договір суперфіцію, укладений між Соломчаком Я.П. та ПАТ «ДЗАК», згідно з яким Соломчаку Я.П. надавалось право на забудову частини земельної ділянки по вул. Грушевського, 9 у м. Дрогобичі.

Тому про що може йти мова, якщо є рішення суду і ми самі позивались до суду.

Ми не можемо мовчати та закривати очі на такі дії. Кожен повинен відповідати за свої дії та слова. Ще вчора мною до правоохоронних органів було скеровано заяву щодо надання ситуації належної правової оцінки та проведення перевірки за фактом, заявленим Артуром Лагодичем у відеозверненні.».

За словами міського голови, на адресу міської влади лунало вже чимало звинувачень, зокрема про приватизацію приміщення колишньої дитячої поліклініки, де зараз в чудових умовах займаються вихованці Палацу дитячої творчості, приміщення теперішнього басейну ДЮСШ, приміщення вечірньої школи, де на даний момент розробляють проєкт центру Івана Франка та багато іншого, однак покарання за розповсюдження цих чуток та неправдивої інформації ніхто не поніс. Більше того, ніхто з тих, хто поширював не правдиву інформацію, не визнав своєї неправоти.

З приводу відеоролика висловив свою позицію й секретар міської ради Олег Хрущ, додавши, що на сторінці автора першого відео є друге відео, у якому лунають прямі емоційні звернення щодо оголошення винагороди у розмірі 500 тис. гривень «за доставку Ігор-ка». За словами Олега Хруща, ситуацію з цими відеороликами буде розглянуто й депутатським корпусом, оскільки такі заклики можуть призвести до вкрай небажаних наслідків. Відтак секретар ради закликав представника поліції вжити максимальних заходів, щоб запобігти подальшому розвитку ситуації, оскільки йдеться про факти погрози як самому автору відео, так і навпаки, про що може свідчити заклик «привести Ігор-ка живим, або мертвим».

Перейти до вмісту