Польська місія медична скерувала Дрогобицькій громаді чергову гуманітарну допомогу

13:55 25 Квітня 2022

Дрогобицька громада, завдяки налагодженим міжнародним контактам, продовжує залучати важливу гуманітарну допомогу, яку в подальшому скеровуємо відповідно до пріоритетів – на передову, в міста, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів та для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Завдяки міцним контактам, які налагоджені між Дрогобичем та Польською місією медичною PMM Emergency Team, Гуманітарний Координаційний Центр Дрогобича практично щотижня отримує гуманітарну підтримку з Польщі.

«За останні кілька днів ми отримали суттєве поповнення від наших польських колег. В четвер до нас приїхав бус з гуманітарною допомогою, а в переддень Великодня, в суботу, – фура, наповнена різноманітними медичними засобами, меблями для лікарень та возиками для людей з інвалідністю» – розповідає керівниця ТІЦ Ірина Марків.

Серед отриманої гуманітарної допомоги – медикаменти, возики для людей з інвалідністю, ліжка, тумбочки, шафки та інші меблі для медичних закладів.
Отриману допомогу буде розподілено по закладах охорони здоров’я та скеровано на фронт.

Польська організація PMM Vasco Emergency Team (https://www.facebook.com/pmmvascoemergencyteam/ ) і Vasco Electronics, після повномасштабного вторгнення росії на українські землі, запустили проект з підтримки України – зокрема лікарень, установ, організацій та органів місцевого самоврядування.

Окрім збору та доставки до України гуманітарної допомоги, працівники організації активно залучені до перевезення українських біженців, пошуку житла та надання різноманітної підтримки людям, які постраждали, внаслідок ворожих обстрілів.

Організація тісно співпрацює з Дрогобицькою громадою та вже не вперше передає гуманітарну допомогу для Дрогобицької міської лікарні,. Це, зокрема, ліки, медичне обладнання та необхідний інвентар.

На черзі – автомобіль швидкої допомоги та медикаменти, які потребують дозволу на ввезення.

Перейти до вмісту