Показ військової техніки, благодійний куліш та урочистий концерт оркестру, — у Дрогобичі відзначили День захисника України

18:10 15 Жовтня 2019

14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, День українського козацтва, 77-річницю створення ОУН-УПА, а також Покров Пресвятої Богородиці.

У цей день у Дрогобичі відбулося масове святкування, яке розпочалось ходою центральними вулицями міста за мир в Україні під супровід військових оркестрів.

Опісля ходи на площі Тараса Шевченка відбулося урочисте віче. Дрогобичан та гостей міста привітав міський голова Тарас Кучма.

«Сьогодні у цей величний для кожного з нас день низький уклін тим, хто сьогодні не з нами, всім тим, хто в кращих світах. В пам`ять про них ми не можемо нікому, хто б зараз не з`явився, дозволити віддати хоча б клаптик української землі. Ця земля омита кров`ю наших земляків і навіть, на превеликий жаль, дітей», — наголосив Тарас Кучма.

Також дрогобичан привітав Народний депутат України восьмого скликання Богдан Матківський.

Дрогобицькі пластуни разом з ветеранами ОУН-УПА поклали квіти до підніжжя пам`ятника Степану Бандері.

З Днем захисника України святковим концертом дрогобичан та гостей міста вітали військові оркестри 2 Галицької бригади Нацгвардії України та військової частини А-1108, Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні і танцю «Верховина» та дитячі колективи навчальних закладів міста.

Святковий концерт до Дня захисника України став завершенням благодійного марафону «Пам’ятаймо Грушевського, 101/1».

Також на площі Шевченка було представлено спецтехніку 2 Спеціального центру швидкого реагування та військової частини 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Частували дрогобичан та гостей дійства й кулішем та медовими напоями. Усі зібрані благодійні кошти скерують на допомогу постраждалим з будинку №101/1 на вулиці М. Грушевського.

Перейти до вмісту