Платне паркування – запорука порядку в центральній частині міста

16:25 29 Грудня 2022

У Дрогобичі триває системна робота з метою упорядкування руху транспорту та попередження хаотичного паркування автомобілів. Саме з цією метою в центрі міста було облаштовано низку парковок, на яких запровадили платню за послуги.

Тимчасове скасування плати за паркування автівок, пов’язане з перебоями електропостачання, вкотре довело, що попередньо прийняті рішення про запровадження платні були правильними. Лише платні та впорядковані парковки і системний контроль за дотриманням ПДР з боку відповідальних служб є запорукою порядку в центральній частині міста.

Першим та найважливішим завданням, яке ми ставили перед собою, облаштовуючи платні парковки, було подолання проблеми хаотичного паркування транспортних засобів. Сьогодні системна робота дає можливість забезпечувати дотримання ПДР, забезпечує впорядковане паркування автомобілів та поповнює бюджет громади. Отримуючи плату за паркування, ми утримуємо в належному стані парковки, забезпечуємо безперебійну роботу паркоматів, а також поповнюємо місцевий бюджет шляхом сплати земельного податку, – пояснив керівник КП «Служба муніципального управління» Володимир Суда.

Контроль за дотриманням ПДР в частині зупинки-стоянки автомобілів здійснюють кваліфіковані інспектори з паркування Відділу безпеки та контролю Департаменту міського господарства.

Інспектори з паркування наділені повноваженнями розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою і шостою статті 122 КУпАП, частинами першою, другою та восьмою статті 152-1 КУпАП, і накладати адміністративні стягнення (штрафи).

До слова, від початку року інспекторами з паркування у Дрогобичі було зафіксовано 6594 порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, та виписано штрафів на загальну суму 2 648 220 гривень.

Надходження цих коштів дає можливість не лише утримувати парковки, забезпечувати безперебійну роботу паркоматів, здійснювати щоденний контроль за дотриманням ПДР, сплачувати земельний податок, а й реалізовувати подальші заходи з ремонту та благоустрою інфраструктури міста.

Завдяки проведеним системним заходам, у Дрогобичі впродовж останніх кількох років вдалось облаштувати платні автоматизовані парковки, обладнані автоматичними шлагбаумами для заїзду в центральну частину міста.

Окрім цього працює низка платних неавтоматизованих парковок на вулицях Данила Галицького, Івана Франка, Лисенка та Шолом-Алейхема, на яких облаштовано паркомати.

Також в місті облаштували нову парковку біля Дія Центру та велику парковку на Пилипа Орлика. Тут виклали нову бруківку, провели озеленення, облаштували благоустрій та зробили розмітку – для впорядкованого паркування транспортних засобів.

Нагадуємо, на Інтернет-порталі функціонує е-сервіс «Інтерактивна мапа паркувальних майданчиків».

До слова, системну роботу комунальних служб з упорядкування руху транспорту та мобільності інфраструктури у жовтні 2021 році відзначила ГО «Центр екологічних ініціатив «Екодія» під час конкурсу «Краще місто».

Перейти до вмісту