Питанням оптимізації закладів освіти у Стебнику займатиметься спеціальна комісія

8:58 19 Липня 2022

На черговій нараді міський голова Дрогобича Тарас Кучма наголосив відділу освіти, що керівництво громади очікує від спеціально створеної комісії на пропозиції щодо оптимізації навчальних закладів у Стебнику.

Відтак, для врегулювання цього процесу вже сьогодні, 19 липня, буде засідати комісія з розгляду питання щодо подальшого функціонування закладів загальної середньої освіти у Стебнику. Таке рішення було прийнято в результаті зустрічі педагогічного та батьківського колективу гімназії № 11 імені Тараса Зозулі з представниками відділу освіти, КУ «Інститут міста Дрогобича», профільним заступником міського голови та депутатами міської ради яка відбулась 12 липня.

До комісії входять начальник відділу освіти Віталій Вовків, директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка, староста Стебника Тарас Городиський, депутати-члени постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї та спорту ДМР, директори гімназії № 6, 18, 11 та ліцею №7, 4 представники трудового колективу та 4 представники батьківського колективу.

За словами директора КУ «Інститут міста Дрогобича» реорганізація освіти розпочалась ще з 2018 року. Одним з ключових завдань є стратегія, яка передбачає ефективне використання коштів.

Стратегія міста Дрогобича — орієнтована на людину. Ми хочемо впроваджувати інноваційні технології, нові формати, і все це вимагає якісної освіти. Тому, що наші випускники НУШ у 2030 році закінчать навчальні заклади, а 2030 рік — це рік цифрової індустрії, цифрової економіки, робототехніки тощо. І для того, щоб наші випускники були конкурентні на ринку праці через 10 років, зараз потрібно дуже багато зробити. Зокрема провести реорганізацію наших закладів освіти. Ми хочемо, щоб в Стебнику була інноваційна та цінна освіта, — прокоментував Володимир Кондзьолка.

Нагадаємо, що раніше аналогічні заходи з реорганізації та оптимізації були проведені у Дрогобичі та селах громади. В межах оптимізації закладів освіти, у 2021 році було реорганізовано 9 шкіл.

Проведені заходи себе виправдали, а зекономлені кошти вдалось скерувати на цільові заходи з покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів та розвиток освітньої галузі громади, щоб забезпечити якісний освітньо-виховний процес дітей та молоді нашої громади.

До слова, на початку навчального року 2021-2022 років, у закладах загальної середньої освіти Стебника навчалося 1655 учнів, а приміщення шкіл розраховано на 2790 учнів.

Згідно з чинним законодавством, остаточне рішення щодо роботи закладів освіти у Стебнику прийме сесія Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту