Перший ювілей: театралізованій екскурсії «Таємниці Дрогобицької ратуші» виповнилося п’ять років

15:17 5 Січня 2022

Розкриває таємниці нічного Дрогобича та міської  ратуші  – 5 січня 2017 року у місті Котермака було започатковано театралізовану екскурсію «Таємниці дрогобицької ратуші». Цьогоріч дійству виповнюється п’ять років. Як розповіла  керівник КП «ТІЦ» Ірина Марків, 5 років тому, коли команда Туристично-інформаційного центру розпочинала розвиток туризму в місті – були напрацьовані бачення, які  наявні туристичні об’єкти В Дрогобичі можуть бути цікавими  для туристів і гостей міста. Серед таких, без сумніву,  історична будівля міської ратуші.

Ми хотіли зробити такий продукт, який би розкрив історію міста для самих дрогобичан та дав би відповідь туристам – “чому тут варто затриматись на довше?”. Однією з таких ідей, як через емоції, враження та загальну картину занурення у давні часи життя дрогобичан – було започатковано театралізовану екскурсію, що розкриває низку таємниць ратуші та самого міста, – наголошує  керівник Управління культури та розвитку туризму Ігор Чава.

За словами працівників Туристично-інформаційного центру міста, із впровадженням театралізованої екскурсії – з кожним роком все більше відвідувачів цікавились нею. За словами Ірини Марків, відтак екскурсію визнано однією з топових в Україні.

Все це звісно ж вдалось реалізувати завдяки тому, що долучився бізнес, долучилася громадськість та підтримала влада. Першими відвідувачами цієї екскурсії були самі  дрогобичани, які власне почали поширювати її, та розповідати про неї своїм знайомим у соцмережах, – додає Ірина Марків.

Основний автор екскурсії Андрій Юркевич доповнює, що «Таємниці дрогобицької ратуші» – одна з небагатьох театралізованих екскурсій, яка має довгу історію. Ця екскурсія є пізнавальною і цікава як дітям, так і дорослим. Тому у планах є її вдосконалення та доповненням цікавинками.

Хто ще не побував на нічній театралізованій екскурсії у ТІЦ Дрогобича наголошують – ювілейна екскурсія відбудеться в суботу 8 січня о 17:30. Вартість екскурсії 100 грн, деталі за телефоном: 097 786 60 09

Перейти до вмісту