Партнерство заради допомоги: Міжнародний Фонд «Регіон Карпати» має намір укласти Меморандум про співпрацю з Дрогобицькою міською радою

14:15 5 Серпня 2022

До Дрогобича завітали представники Міжнародного фонду «Регіон Карпати» та виконавчий директор Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Данило Сороковий, з метою обговорення перспективи підписання меморандуму про співпрацю.

Делегацію прийняв міський голова Тарас Кучма спільно з заступником, керуючим справами виконкому Володимиром Коцюбою.

Голова Львівського офісу Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпати» Борис Фенюк розповів про діяльність Фонду та проекти, які вони реалізовують в рамках співпраці з ООН. Зокрема і в Дрогобичі – в Центрах поселення внутрішньо переміщених осіб, в межах проекту «Захист ВПО».

«Ми відвідали Центри поселення внутрішньо переміщених осіб у Дрогобичі та вже налагодили співпрацю з ними в частині надання гуманітарної підтримки. Також плануємо реалізувати в них проекти, покликані покращити умови проживання осіб, підготувати їх до зимового періоду» – наголосив керівник львівського офісу Фонду «Регіон Карпати» Борис Фенюк.

Міський голова в свою чергу поінформував гостей про активну роботу, яка ведеться у Дрогобичі від початку повномасштабного вторгнення росії на Україну.

«Через нашу громаду пройшло більше двадцяти тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ми провели опитування цих людей і виявили, що 6,5 тисяч людей хочуть залишитись в нашій громаді надалі. Ми активно працюємо над будівництвом та облаштуванням житла для ВПО. Але все це ми робимо власними силами. Тому будемо раді будь-якій допомозі в цьому напрямку, бо люди потребують в першу чергу даху над головою» – зазначив Тарас Кучма.

В ході зустрічі було проговорено перспективу підписання меморандуму про співпрацю між Фондом «Регіон Карпати», асоціацією «Рада Львівщини» та Дрогобицькою міською радою.

Нагадаємо, що перед офіційною зустріччю Міжнародний Фонд «Регіон Карпати», спільно з Асоціацією «Ради Львівщини», провели у Дрогобичі, на базі ДІЯ Центру, тренінг для соціальних служб та представників Центрів розміщення переселенців – про роботу з ВПО, які проживають на базі нашої громади.

В межах цього візиту представники організацій завезли чергову порцію допомоги. В Центр поселення ВПО, облаштований на базі гуртожитку ДМТК на вулиці Задубичній, завезли побутову техніку – пральну машинку, холодильник, продуктові набори і мінеральну воду.

Також доставили продуктові набори в Центр поселення ВПО, що знаходиться в гуртожитку ДДПУ на Володимира Великого. Допомогу доставляють в межах проекту УВКБ ООН, реалізованого Фондом «Регіон Карпати», спільно з Асоціацією «Рада Львівщини».

Перейти до вмісту